Cât ne costă să construim o casă, în 2024? Costurile îi șochează pe români: „Vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan”

Mai mult ca sigur că nu există român care să nu își dorească propria casă. Cu toate acestea, piața imobiliară transformă acest vis în unul imposibil, pentru mulți dintre noi. Iar dacă ne gândim să strângem bani pentru construirea unei case, sumele la care putem ajunge ne pot șoca.

Cât costă construirea unei case în România
Cât costă construirea unei case în România

Cum orașele devin din ce în ce mai aglomerate și poluate, o mulțime de români visează la o casă ce are propria curte, poate chiar undeva cât mai departe de traficul din mediul urban. Iar, potrivit celor de la adevarul.ro, mulți români cer sfaturi pe Internet, pentru a-și face o idee despre câți bani ar trebui să scoată din buzunar pentru acest vis.

Ei bine, un român a fost curios să afle cât ar putea costa o casă de aproximativ 100 de metri pătrați, cu tot cu fundație și oricare alte necesități pentru a putea fi locuită. Iar după ce a pus întrebarea unui grup de pe Facebook, comentariile nu au întârziat să apară.

Prețul la care ajunge o casă în România

Un român a mărturisit că nu crede că se mai poate găsi în țara noastră cineva care să ofere un preț mai mic de 500 de euro pentru metrul pătrat. „Costul este de aproximativ 600 euro / mp construit, la gata. Sub 500 de euro nu cred că poți coborî și în sus cât te ține buzunarul”, a scris românul. Un alt membru al grupului a oferit o perspectivă și mai „încurajatoare”, spunând că prețurile pot fi chiar și duble!

O altă utilizatoare de pe grupul de Facebook a susținut că prețul de 600 de euro ar fi cel corect, deși au existat și comentarii ce spun că, în realitate, se ajunge la mult mai mult. „Tot din experiență spun că am dat în jur de 600 euro materialele, fără mâna de lucru. Și nu am luat totul de lux, așa pe mediu, și alergat după prețuri bine. Am avut terenul. Casa construita în 2023”, a scris o utilizatoare Facebook.

Cu toate acestea, altă persoană a spus că diferențele de preț sunt vizibile atunci când ne uităm la calitatea produsului final. „1.000 euro pentru cine vrea calitate, așa cărămizi pe pământ se pot pune și la 500”, a scris un internaut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net