Sfaturile unei românce pentru străinii care vor să se mute în România: „Nimeni nu dă doi bani pe…”

Într-un clip postat pe TikTok, o româncă ce locuiește în Marea Britanie de mai mulți ani oferă câteva sfaturi străinilor care doresc să se mute în țara noastră.

Potrivit celor de la adevarul.ro, primul subiect abordat de româncă a fost atitudinea pe care străinii trebuie să o aibă față de serviciul cu clienții. Mai precis, tânăra spune că nu ar trebui să pună prea mare atenție pe acest serviciu, deoarece cei care se ocupă de acest domeniu nu sunt interesați deloc de a oferi un serviciu de calitate.

„Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta în România. Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții. Adică, nu mă înțelegeți greșit, cum ar fi, dacă mergeți într-un loc mai scump, cel mai probabil vor avea un serviciu cu clienții bun, dar în majoritatea locurilor este oribil. Cred că asta se datorează faptului că oamenii au o mentalitate de genul: „Nu sunt plătit suficient pentru asta". Așa că nu. Nu le pasă”, spune românca.

Transportul în comun atipic

Un alt subiect abordat de româncă a fost atitudinea îngrijorătoare pe care o au șoferii de autobuz din țara noastră. Ea mai spune că a mai avut experiențe neplăcute până și cu avionul, unde unii oameni se împing deși locurile sunt rezervate.

„Următorul lucru este că șoferii de autobuz îmi spun de ce conduc. Cu toții avem nouă vieți. Am luat autobuzul. Eu iau autobuzul în fiecare zi, frate. Dar tipul ăsta, a trecut peste un limitator de viteză, toți cei din spate au zburat de pe scaun”, mai explică românca din Marea Britanie.

„De asemenea, dacă iei, să zicem, un avion. Acesta este un moment în care nu înțeleg de ce, de ce oamenii se împing pentru a se urca într-un avion în care au un loc rezervat. Ce crezi că reușești dacă ajungi acolo cu cinci secunde înaintea mea? Ca întotdeauna, femeile de vârstă mijlocie trebuie să ai grijă ele, pentru că dacă nu le lași să intre primele, atunci vor spune: „Oh, e o chestie de vârstă".

Trebuie să le lași să fie lipsite de respect. „Trebuie să ne lași pe noi primele, pentru că suntem mai în vârstă decât tine”. Dar spuneți-mi de ce. De exemplu, a fost o dată când așteptam autobuzul și o doamnă a venit cu trei minute înainte să vină autobuzul și, din toate locurile, a decis să stea chiar în fața mea”, mai spune românca, potrivit sursei citate.

O atitudine diferită față de distanțe

Un alt lucru pe care străinii trebuie să îl aibă în vedere, potrivit româncei, este atitudinea din țara noastră asupra aprecierii distanțelor. Tânăra spune că în timp ce în Marea Britanie o călătorie cu mașina de o oră este considerat ceva foarte lung, în România, ar fi tratat mai mult ca 10 minute.

„Nu știu cum să explic următoarea, dar e vorba de distanță. De exemplu, când românii merg cu mașina în locuri ca Marea Britanie, spun de obicei: „Oh, e la o oră distanță. E atât de mult, e atât de departe". Aici, în România o oră este echivalentul a 10 minute în Marea Britanie. Ei bine, străinii vor spune: „Oh, ce înseamnă o oră sau două ore. E aproape, hai să mergem”, explică românca în postarea de pe TikTok.

Politețea este importantă în România

Un ultim sfat oferit de românca din Marea Britanie vorbește despre atitudinea pe care aceștia ar trebui să o aibă cu cei din jurul lor. Ea spune că cei care vor să se integreze ușor în comunitate trebuie să își salute vecinii, cunoscuții, ori colegii de la locul de muncă.

„Următorul lucru este să saluți oamenii, să saluți întotdeauna, cum ar fi vecinii sau colegii de muncă, colegii de la școală, pe toată lumea. Este important să te vezi cu colegii în general. Dacă vă plac colegii, asta e tot.

În caz contrar, dacă nu o vei face, vei fi văzut ca fiind antisocial. Și plecând de la asta, nu poți fi antisocial, pentru că în România ești văzut ca fiind nepoliticos”, explică aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net