Planta otrăvitoare, cu efecte halucinogene, pe care multă lume o are în curte! Avertisment pentru toți românii care au grădină

Ultima actualizare:

Mulți români care stau la curte au în grădină o plantă otrăvitoare, cu efecte halucinogene. Este superbă și are o floare spectaculoasă, dar puțină lume știe cât este de periculoasă. Planta poate provoca moartea unui copil, iar la adulți apar halucinații, urmate de greață sau uscăciunea mucoaselor.

Planta otrăvitoare, cu efecte halucinogene, pe care multă lume o are în curte
Planta otrăvitoare, cu efecte halucinogene, pe care multă lume o are în curte

Planta otrăvitoare pe care mulți români o au în curte este superbă și se găsește în mai multe culori. Ea face parte din  familia Solanaceae, ordinul Solanales, și este cunoscută în termeni populari drept ciumăfaie.

Planta otrăvitoare pe care mulți români o au în curte. Floarea ei este superbă

Floarea toxică cu acțiune narcotică se mai numește datura arborescentă sau trompeta îngerilor. Este descrisă de experți drept o plantă lemnoasă, exotică, cu flori mari și cu un miros îmbietor.

Floarea toxică cu acțiune narcotică pe care oamenii o au plantată în grădină se găsește în mai multe culori. Portocaliu și alb sunt cele mai întâlnite, dar există aceste flori pot fi și în nuanțe de roz sau galben.

Chiar dacă este superbă, această plantă otrăvitoare pe care mulți români o au în curte este periculoasă, mai ales pentru cei copii. Problema este legată de o substanța halucinogenă pe care această floare o are în compoziția sa și care nu trebuie să fie înghițită.

După ce i-ați atins frunzele, va trebui să vă spălați pe mâini deoarece planta conține o serie de alcaloizi foarte toxici pentru om. Trompeta îngerilor conține scopolamina și atropina, care sunt foarte periculoase.

În cazul ingerării accidentale simptomele pe care le prezintă oamenii sunt foarte grave. Circa 20 de semințe pot duce rapid la moartea unui copil. La adulți apar halucinații, dezorientare, urmate de greață sau uscăciunea mucoaselor.

Planta din curte care te poate omorî. Mulți români o au în grădină

Tudor Ciuhodaru, doctor în științe medicale, a atras și rândul său atenția asupra pericolului pe care îl prezintă această plantă pe care multe lume o are în curte fără să știe la ce riscuri se expune. Medicul susține că orice parte a acestei flori este toxică.

„La adulți 10 semințe de datura administrate oral sau o frunză fiartă și preparată ca ceai pot induce schimbări de percepție, iar aproximativ 30-40 de semințe pot reprezenta o doză de risc extrem.

4-5 grame de frunze uscate de datura stramonium pot fi o doză letală de alcaloizi, iar florile și semințele au o toxicitate și mai mare”, a mărturisit Tudor Ciuhodaru în urmă cu ceva vreme, scrie bzi.ro.

Medicul vorbește și despre sete intensă, tulburări de vedere, accelerarea pulsului, accelerarea respirației, agitație extremă și febră foarte mare din cauza acestei plante care se găsește în curtea multor români. Este interesant că trompeta îngerilor a fost folosită în trecut drept afrodisiac.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net