Plantele de interior care sunt în tendințe primăvara și care absorb umezeala din casă

Prezența umidității în casă poate fi contracarată cu o bună ventilație. Dar dacă ne dorim o soluție elegantă și sofisticată, plantele de interior sunt ideale. Potrivit experților, există exemplare capabile să absoarbă umiditatea și să lase mediul curat și sănătos. Și întrucât primăvara este deja printre noi, vă vom spune ce flori sunt în tendințe pentru acest sezon și care vor îndeplini și sarcina menționată mai sus.

Plante apartament. Foto: arhiva.
Plante apartament. Foto: arhiva.

Decorarea locuinței cu plante reprezintă una dintre cele mai populare tendințe din ultimii ani, însă trebuie să avem în vedere care sunt exemplarele ideale pentru fiecare anotimp, asta ca să ne bucuram de parfumul lor, frunzele lor verzi și florile lor minunate. Primăvara avem trei plante de interior care vor fi adevăratele vedete ale sezonului. Plusul? Ne vor ajuta să absorbim umiditatea din mediu.

Garoafa aerului

Garoafa aerului.
Garoafa aerului.

Ele aparțin familiei Tillandsias și deși inițial o puteam vedea doar în deșerturile, pădurile și munții din America Centrală, America de Sud, Mexic și sudul Statelor Unite din America de Nord, încetul cu încetul s-a instalat în case ca o plantă elegantă de interior. Acest exemplar nu are nevoie de un ghiveci sau de pământ pentru a supraviețui, deoarece își obține majoritatea nutrienților și a apei din aerul care o înconjoară, prin urmare, are putere de dezumidificare și elimină umiditatea din mediu.

Feriga Boston

Feriga Boston.
Feriga Boston.

O altă plantă de interior pe care o poți avea acasă pentru a decora și în același timp a combate această problemă este Feriga Boston. Este o alternativă bună pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior și pentru a controla nivelul de umiditate în spații precum baie sau bucătărie. Experții în grădinărit spun că frunzele sale acționează ca niște bureți mici, ajutând la crearea unui mediu mai echilibrat.

Begonia

Begonia.
Begonia.

Un clasic care este în topul plantelor preferate primăvara este Begonia. Este una dintre cele mai elegante plante de interior pe care le putem avea acasă și se remarcă prin absorbția umidității prin frunzele sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net