Plantele-minune care aduc oxigen în casă. Puțini români știu despre ele și beneficiile lor

Când vine vorba despre interiorul caselor noastre, un lucru care nu trebuie subestimat niciodată este importanța pe care o au plantele. Poate că ne putem gândi că acestea sunt doar bune pentru decorul camerei, însă lucrurile nu stau deloc așa! În realitate, printre beneficiile acestora se numără și un nivel mai ridicat și curat de oxigen în casă, care ne va menține sănătoși! Află alături de Click! care sunt cele mai bune plante pentru un aer proaspăt în camera ta!

Pe lângă frumusețe, ficusul poate și purifica aerul din cameră / FOTO: Freepik
Pe lângă frumusețe, ficusul poate și purifica aerul din cameră / FOTO: Freepik

Nu este exclus ca atunci când vine vorba despre plante în casă, să ne gândim la ele doar ca la un element decorativ care ne va da bătăi de cap constante, deoarece trebuie udat și îngrijit. Însă, în realitate, florile au un efect mult mai important decât am bănui! Pe lângă „plusul” de voie bună pe care îl avem datorită frumuseții estetice care ne înconjoară, florile sunt și o sursă de oxigen. După cum știm, acesta este crucial pentru viața noastră, iar în condițiile în care orașele de azi sunt din ce în ce mai poluate și lipsite de spații verzi, devine o necesitate să avem propriile plante în casă.

Iar potrivit informațiilor oferite de către glamnews.ro, unele flori sunt nu doar o sursă excelentă de oxigen, dar au și capacitatea de a purifica aerul. Cu ajutorul acestora, putem menține o atmosferă sănătoasă și curată în casă. De exemplu, ficusul are capacitatea de a purifica aerul din jur, eliminând formaldehida din cameră. Acest compus chimic este prezent în mochete, cât și în materialele din care sunt făcute canapele și este, din păcate, cancerigen.

Aloe vera și feriga, adevărate mine de oxigen

Aloe vera este una dintre cele mai utile plante de pe glob
Aloe vera este una dintre cele mai utile plante de pe glob

Deja s-a vorbit mult despre beneficiile de sănătate ale plantei aloe vera, iar acestora li se adaugă și capacitatea plantei de a crea oxigen. Iar la fel ca și în cazul ficusului, ea poate purifica aerul de formaldehidă. Iar dacă vreți să vă decorați casa cu ceva mai unic, atunci puteți apela la limba soacrei. În ciuda numelui, această plantă nu vă va da deloc bătăi de cap, având un aspect vizual impresionant și fiind ușor de întreținut. Este o alegere perfectă pentru purificarea aerului din cameră.

Feriga poate fi o altă plantă extrem de utilă, despre care nu multă lume știe. Ea poate menține aerul curat, iar, pe deasupra, poate ridica nivelul umidității. Iar o ultimă sugestie pentru un nivel de oxigen sănătos este iededera englezească. Aceasta va absorbi multe substanțe toxice din aer, însă aveți grijă să o puneți într-un loc cu multă lumină!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net