Platformele de socializare trebuie să șteargă conturile copiilor sub 14 ani, în Florida. Legea îi obligă să facă acest lucru

Florida a devenit recent centrul atenției prin adoptarea unei legi care impune o serie de restricții semnificative în ceea ce privește accesul minorilor la rețelele de socializare. Această mișcare legislativă vine în contextul unei preocupări crescute în Statele Unite cu privire la impactul negativ pe care utilizarea excesivă a acestor platforme îl poate avea asupra adolescenților.

Florida obligă platformele de socializare să șteargă conturile celor sub 14 ani. Foto: arhiva.
Florida obligă platformele de socializare să șteargă conturile celor sub 14 ani. Foto: arhiva.

Platformele de socializare trebuie să șteargă conturile copiilor sub 14 ani

Potrivit Reuters, guvernatorul statului Florida, Ron De Santis, a promulgat recent o lege care stabilește că platformele de socializare trebuie să șteargă conturile copiilor sub 14 ani și ale celor cu vârsta între 14 și 15 ani care nu au consimțământul părinților. Această măsură, care va intra în vigoare în ianuarie anul viitor, reprezintă o încercare de a reglementa mai strict accesul minorilor la aceste platforme.

Obiectivul principal al acestei legi este să ofere un cadru de protecție mai solid pentru copiii și adolescenții care folosesc rețelele de socializare. Guvernatorul republican al Floridei a subliniat că această inițiativă este menită să ajute părinții să gestioneze mai eficient modul în care copiii lor interacționează online, într-un mediu care poate fi uneori dificil de monitorizat.

Paul Renner, președintele Camerei Reprezentanților din Florida și unul dintre principalii susținători ai acestei legi, a argumentat că rețelele de socializare pot fi locuri în care se comit infracțiuni împotriva copiilor și au un impact negativ asupra sănătății mintale a acestora. El a subliniat că dependența de aceste platforme poate fi dăunătoare pentru tineri, iar regulile actuale care permit accesul la vârste foarte tinere nu sunt suficiente pentru a proteja aceste vulnerabilități.

Această lege nu a fost lipsită de critici

Cu toate acestea, adoptarea acestei legi nu a fost lipsită de critici. Unii susțin că este responsabilitatea părinților, nu a autorităților, să monitorizeze și să îndrume modul în care copiii lor folosesc rețelele de socializare. Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la posibila încălcare a dreptului la libertatea de exprimare, garantat de Primul Amendament al Constituției SUA.

Deși există diferite opinii cu privire la eficacitatea și necesitatea acestei legi, este clar că preocuparea pentru bunăstarea și siguranța copiilor în mediul online este una care trebuie abordată cu seriozitate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net