Ploile au făcut dezastru în Timișoara! Zeci de curți și subsoluri s-au inundat. VIDEO

În cursul zilei de vineri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș (ISU) a intervenit în mai multe locuri din municipiul Timișoara, pentru a scoate apa din mai multe clădiri.

Ploiele au afectat multe clădiri din Timișoara / foto: FB/Gabriel Bilc
Ploiele au afectat multe clădiri din Timișoara / foto: FB/Gabriel Bilc

Printre locurile afectate se află Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, dar şi din unele pasaje feroviare din centrul oraşului, unde circulaţia autovehiculelor şi cea pietonală au fost blocate din cauza acumulărilor de apă.

Cod roșu de furtuni în Timișoara

Localităţile Giarmata, Ghiroda, Sânandrei şi Dumbrăviţa, limitrofe Timişoarei, au intrat, astăzi, între orele 14.30 și 15.30 sub o avertizare Cod roşu de averse torenţiale, scrie Adevarul.

După furtună, Biroul de presă al ISU Timiş a informat că în urma fenomenelor meteorologice, pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara au fost solicitaţi să intervină, în prima fază, pentru evacuarea apei din patru case în municipiu, din două demisoluri, din subsolurile Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi al Policlinicii de Pediatrie a Spitalului de Copii.

De asemenea, ISU Timiș a mai evacuat apa din curţi şi case în comuna Dumbrăviţa, informează Agerpres.

Pompierii au primit mai multe solicitări de ajutor

Apoi, după „potop”, la Dispeceratul ISU Timiş s-au înregistrat mai multe solicitări, iar în sprijinul pompierilor timişoreni au sosit echipaje din cadrul Detaşamentului Lugoj şi ale Staţiilor Făget şi Buziaş.

Până la ora transmiterii acestei știri, pompierii timişeni au intervenit în Timişoara, în total, pentru evacuarea apei din şapte case, din cinci demisoluri (dintre care, unul de magazin) şi din 11 subsoluri, a fost evacuată apa din două curţi, dintr-un magazin şi s-a intervenit pentru degajarea unei crengi şi a doi copaci, mai precizează sursa citată mai sus.

În comuna Dumbrăviţa s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei curţi, un subsol de bloc şi un demisol (garaj).

Pentru a face față acestei situații dificile intervin 48 de pompieri militari timişeni cu 20 autospeciale de intervenţie echipate cu 20 motopompe şi o electropompă. Misiunea este în dinamică.

image
image
image
image
image
image
EXPLOZIE MASINI jpg
Peste in tigaie FOTO Shutterstock jpg
4 avion shutterstock 466537967 jpg jpeg
Paine FOTO Shutterstock jpg
vis jpg
Interventie operatie chirurgicala shutterstock 1380801545 jpg