Poţi călători în spaţiu pentru 125.000 $. Cum arată capsula creată de o companie americană

Vacanţele în spaţiu nu mai sunt un vis, dacă ai banii necesari. Mai ales că acum, o companie din Florida, SUA, a lansat o capsulă care permite oricui să călătorească, timp de câteva ore,  departe de Pământ.

Capsula Spaceship Neptune va începe să facă drumuri în spaţiu în 2024 foto: profimedia
Capsula Spaceship Neptune va începe să facă drumuri în spaţiu în 2024 foto: profimedia

Space Perspective a dat publicat recent imagini cu nava Spaceship Neptune, iar costul unui bilet la bordul ei este de 125.000 de dolari, conform publicaţiei americane NY Post. Firma americană susţine că preţul piperat e justificat de faptul că cei care vor urca în capsulă vor avea parte de o experienţă unică.

Citeşte şi: William Shatner s-a întors din spaţiu: "E inimaginabil". Cât costă o cursă spaţială

Au vândut deja 900 de bilete

Mai mult, se pare că au fost deja vândute 900 de bilete, până în 2024. Compania acceptă acum rezervări doar din 2025 încolo. Mai mult, cei care vor să călătorească în spaţiu cu Space Perspective trebuie să depună şi o garanţie de 1.000 de dolari, pe care o vor primi înapoi, după călătorie.

Călătorii se vor putea plimba prin navă şi vor avea băuturi la discreţie foto: profimedia
Călătorii se vor putea plimba prin navă şi vor avea băuturi la discreţie foto: profimedia

Oricine poate cumpăra un bilet, pentru că nava nu iese din atmosfera Pământului şi nu e nevoie de antrenament special. Nava se va ridica la 32 de kilometri deasupra Terrei, iar cei de la bord se vor putea plimba liniştiţi prin capsula care are o formă sferică. În interior, vor exista scaune care pot fi lăsate pe spate, dar şi un bar complet utilat. La bord va fi şi WiFi, pentru ca pasagerii să poate face livestream în timpul călătoriei.

Călătoria va ţine şase ore, din care două petrecute în spaţiu

Compania americană a explicat că geamurile capsulei sunt cele mai mari ferestre care puteau fi puse pe o navă spaţială şi oferă o vedere de 360 de grade asupra Pământului. Mai mult, Space Perspective se laudă că au singura navă fără emisii de carbon, deci este şi prietenoasă cu mediul.

Citeşte şi: Misiune istorică: NASA a lansat cu succes în spațiu un echipaj uman cu o navă a companiei SpaceX

Călătoria va ţine şase ore în total, din care două ore vor fi drumul până la marginea atmosferei Pământului, două ore vor fi petrecute în spaţiu, iar încă două ore vor însemna drumul de întoarcere. Procesul de îmbarcare va fi la fel de simplu ca cel pentru un avion normal. Nava va fi ridicată cu ajutorul unui balon cu aer cald de dimensiunea unui stadion de fotbal şi va ateriza undeva pe apă, cel mai probabil în ocean.

Reprezentanţii companiei Space Perspective speră că vor putea începe să ducă clienţi în spaţiu până la finalul lui 2024, după ce planul iniţial, de a zbura la începutul lui 2024, a fost schimbat. Compania este una privată şi a strâns până acum fonduri de 65 de milioane de dolari, din noiembrie 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net