Povestea fabuloasă a româncei care a plecat dintr-un orfelinat și a ajuns pe marile scene ale Londrei. Cine este Ionica Adriana

Ionica Adriana are o poveste de viață impresionantă. A ajuns într-un orfelinat, din Cluj-Napoca, imediat ce s-a născut. După doi ani și jumătate, ea a fost adoptată de către o familie din Anglia. Povestește că s-a chinuit mult până a reușit, mai ales pe plan profesional. După lungi eforturi, a ajuns pe scenele teatrelor din Londra. La finalul anului 2021, Ionica juca rolul Prințesei Jasmine în piesa „Aladdin”, pe scena Teatrului Forum din orașul Billingham.

Povestea impresionantă de viață a Ionicăi Foto: Facebook
Povestea impresionantă de viață a Ionicăi Foto: Facebook

Ionica a crescut într-un orfelinat din Cluj-Napoca 

Ionica Adriana s-a născut în octombrie 1988, în România. Mama ei biologică, Valentina, avea doar 16 ani când a adus-o pe lume. Provenind dintr-o familie fără posibilități financiare, imediat după ce a născut, Valentina și-a plasat fiica într-un orfelinat din Cluj-Napoca.

După 2 ani și jumătate petrecuți în condiții la limita supraviețuirii, Ionica a fost adoptată de o familie din nord-estul Angliei. Astfel, Ionica a copilărit în North Yorkshire, ulterior absolvind Școala East 15 Acting, din cadrul Universității Essex.

Cum a ajuns să fie adoptată și să trăiască în Anglia 

Părinții adoptivi ai actriței, Cindy și Anthony Calvert, au văzut documentarul BBC în timpul unei vacanțe în Elveția. Până la acel moment, cuplul pierduse mai multe sarcini și avusese mai multe încercări eșuate de a concepe prin intermediul fertilizării in vitro.

Cindy și Anthony au contactat Ambasada României din Anglia pentru a începe procedurile de adopție. La acea vreme, Ionica avea aproape 2 ani. Cerința orfelinatului a fost ca perechea să o contacteze pe mama biologică a actriței, pentru ca aceasta să-și dea acordul scris.

Ionica era rasă în cap, „într-o cameră plină de muște" 

„Am fost atrași de zâmbetul ei, de fericirea de pe chipul ei, de energia pe care o avea sărind în pat, încercând să ne atragă atenția”, a declarat Cindy pentru Daily Mail, precizând că a fost dureros să o vadă pe Ionica „rasă în cap, într-o cameră plină de muște, mâncând terci”.

Ionica mai are două surori 

Doi ani mai târziu, Valentina a devenit mama unei a doua fiice, Angela, pe care a adoptat-o un cuplu american. Perechea i-a contactat pe Cindy și Anthony când Ionica avea 11 ani. Ionica și Angela țin legătura încă de atunci, scrie unica.ro. 

După o perioadă în care n-au mai știut nimic despre ea, Cindy și Anthony au regăsit-o pe Valentina în Sicilia. Valentina a devenit mama unei a treia fiice, Karina. În aprilie 2020, Ionica a călătorit în Sicilia pentru a-și întâlni mama biologică.

Cu ce se ocupă Ionica 

La finalul anului 2021, Ionica juca rolul Prințesei Jasmine în piesa „Aladdin”, pe scena Teatrului Forum din orașul Billingham. Anterior, actrița a jurizat competiția muzicală „All Together Now”, difuzată de BBC1. A fost prezentatoare BBC Radio York și BBC Country File Live și a mai jucat în filmul „Spirital Phantoma” și în serialele „The Syndicate” și „Humbly Selfish”.

Ionica este pasionată de pantomimă. „Îmi place magia, bucuria pe care o aduce oamenilor. Este distractivă și o tradiție prin care, în copilărie, suntem introduși în lumea teatrului live. Iubesc felul în care publicul găsește alte fragmente amuzante”, declara în decembrie 2021, pentru London Theatre 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
media 172132059980412700 jpg
Microsoft
cosmar vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net