Povestea incredibilă a bărbatului care nu a văzut nicio femeie în viața lui. A trăit 82 de ani

Călugărul Michael Tolotos a avut o poveste de viață intens mediatizată. Acesta a fost abandonat, la numai patru ore de la nașterea sa, pe treptele mănăstirii din Athos. A fost salvat de călugări și a crescut acolo. A ajuns la vârsta de 82 de ani și nu a văzut niciodată vreo femeie. Se spune că a fost împăcat cu viața pe care a dus-o în incinda Mănăstirii. Se cunoaște faptul că Muntele Athos este unul dintre puținele locuri din lume unde accesul femeilor este interzis.

Michael Tolotos a fost un exemplu de credință Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)
Michael Tolotos a fost un exemplu de credință Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)

Michael Tolotos a fost abandonat la mănăstire 

În anul 1856, la doar patru ore de la nașterea sa, bebelușul a fost abandonat pe treptele mănăstirii de pe Muntele Athos, din Grecia. Călugării l-au descoperit pe băiat, l-au botezat Michael Tolotos și l-au adoptat, scrie shtiu.ro. Crescut în spiritul religiei ortodoxe, bărbatul nu a părăsit niciodată mănăstirile de pe Athos în cei 82 de ani de viață.

Bărbatul nu a părăsit niciodată mănăstirile de pe Athos 

Muntele Athos este unul dintre puținele locuri din lume unde accesul femeilor este interzis. Avatonul este legea care interzice femeilor să urce pe muntele Athos. „Avaton” înseamnă „neumblat”, prin acest cuvânt făcându-se referire la interdicția femeilor de „a umbla” pe pământul Sfântului Munte Athos. Datorită Avatonului zona a rămas una sihastrică și monahală, departe de poftele lumii păgâne.

Interdicția prezenței femeilor la Muntele Athos a fost instituită în secolul al XI-lea, după ce unii călugări tineri au fost seduși de femei cochete și probabil cu tendințe histrionice, care se dădeau drept ciobani pentru a intra în contact cu aceștia, corupându-i să întrețină relații sexuale. Nu este permis nici accesul animalelor de sex feminin.

Michael Tolotos nu și-a dorit să vadă vreo femeie 

Legenda spune că Michael Tolotos a fost un exemplu de credință și de pietate. Acesta nu și-a dorit niciun moment să afle cum arată o femeie și a fost împăcat cu viața pe care a dus-o în incinda Mănăstirii. Și-a trăit întreaga viață în izolare, ferit de lumea exterioară. El a murit în 1938, la vârsta de 82 de ani.

Michael Tolotos a avut parte de o înmormânare specială

Lui Mihailo i s-a organizat o înmormântare specială, pentru că ceilalți călugări de pe Muntele Athos erau convinși că era singurul bărbat din lume care a murit fără să știe cum arată o femeie. Se asemenea, el nu văzuse niciodată o mașină sau un avion și nici măcar un film, însă știa de existența lor.

Ce se știe despre Muntele Athos

Primii călugări au ajuns pe Muntele Athos în secolul al IX-lea. Astăzi, peste două mii de călugări din Grecia și multe alte țări, între care România, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia, Rusia și Statele Unite, trăiesc o viață ascetică pe muntele Athos, izolați de restul lumii.

Mănăstirile adăpostesc colecții neprețuite de artefacte bine conservate, inclusiv cărți rare, documente antice și opere de artă de o imensă valoare istorică. Muntele Athos este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988.

Printre nenumăratele comori ar fi și Sfintele Daruri, despre care se crede că au fost oferite de cei trei Magi de la Răsărit pruncului Iisus. Pentru vizitatori, viața simplă a călugărilor poate părea arhaică, dar bărbații care au ales să trăiască acolo spun că au o existență pașnică și fericită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net