Povestea fetiței care la doar 10 anișori a salvat 100 de vieți de un tsunami care a ucis sute de mii de persoane

Tilly Smith, născută în 1994, Marea Britanie, este o puștoaică ce a devenit o eroină la doar 10 anișori. Pentru curajul ei, tănăra a fost onorată cu numele „Copilul anului” de către revista franceză Mon Quotidien, în anul 2005. Dar ce a făcut mai exact micuța Tilly? Ei bine, în anul 2004, în timp ce era în vacanță în Thailanda cu părinții, micuța a salvat viața a 100 de persoane de un tsunami.

Tilly Smith a salvat 100 de vieți de un tsunami / Foto: Colaj Pexels-Captură video
Tilly Smith a salvat 100 de vieți de un tsunami / Foto: Colaj Pexels-Captură video

Tilly Smith e o puștoaică din Anglia care merită recunoștința a sute de familii! În anul 2004, când avea doar 10 anișori, în timp ce era în vacanță cu părinții săi pe plaja Mia Khao din Thailanda, a salvat 100 de persoane în timpul producerii tsunami-ului devastator care a luat sute de mii de vieți.

 Și-a dat seama imediat că un tsunami se apropie

Tilly a observat că apa se retrage suspect de mult de la țărm în timp ce se juca alături de sora ei mai mică pe plaja Mia Khao, și cum învățase despre dezastre naturale la geografie cu doar două săptămâni înainte să plece în vacanță, și-a dat seama imediat că un tsunami se apropie și a alergat la părinții ei.

Părinții ei au informat personalul hotelului să elibereze plaja, iar ei și alți turiști au fost duși în locurile sigure. Cu toate acestea, Tilly și părinții ei se aflau la al treilea etaj al hotelului când valurile masive au lovit țărmul, însă chiar dacă clădirea a fost distrusă complet, nici unul dintre clienți sau angajați nu a fost rănit, potrivit medium.com. Curajul micuței a dus la salvarea a 100 de vieți!

În 2005, luna septembrie, Tilly Smith a fost distinsă cu „Thomas Gray Special Award” de către The Marine Society & Sea Cadets, asteroidul 200002 a fost numit Tillysmith în onoarea ei, în noiembrie micuța l-a cunoscut la sediul Națiunilor Unite pe Bill Clinton și a primit felicitări din partea mai multor înalți oficiali, iar în decembrie același an, a fost ales „Copilul anului” de revista franceză Mon Quotidien.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net