Prințul Harry, dezvăluire incendiară în cartea „Spare”. Ce s-a întâmplat în cimitirul regal: „Iubitul meu frate, acum dușmanul meu”

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Prințul Harry a lansat cartea „Spare”, volumul de memorii care a declanșat un scandal uriaș în Marea Britanie. Una dintre cele mai cutremurătoare dezvăluiri ale Ducelui de Sussex se petrece în cimitirul regal, unde s-a întâlnit cu fratele său, Prințul William, și de Regele Charles.

Prințul Harry, fără secrete în cartea „Spare”. Moment critic în cimitirul regal
Prințul Harry, fără secrete în cartea „Spare”. Moment critic în cimitirul regal

Prințul Harry, fără secrete în cartea „Spare”

Casa Regală Britanică are parte de scântei și turbulențe, după ce fiul mai mic al Regelui Charles și-a lansat cartea autobiografică. Una din poveștile cheie din viața lui Harry s-a petrecut după moartea bunicului său, când Meghan și soțul ei abandonaseră deja familia regală și au plecat în SUA.

„Am privit în depărtare, spre orizontul jos pe care se profilau criptele și monumentele înșirate de-a lungul domeniului Frogmore. Cimitirul regal. Locul de odihnă veșnică al multora din familia noastră”, își începe Harry una din poveștile esențiale din Spare. În acel loc avea să se întâlnească cu fratele său, căruia îi spune Willy, și cu Charles, după moartea bunicului.

„Jurasem ca întâlnirea să nu se transforme într-o dispută. Dar tata și Willy își aveau propriile roluri de jucat și veniseră pregătiți de ceartă. De fiecare dată când mă lansam într-o explicație, când începeam o nouă idee, unul dintre ei sau amândoi mă întrerupeau. În special, Willy care nu voia să audă nimic.

După ce mi-a tăiat vorba de câteva ori, am început să ne înțepăm, aruncându-ne aceleași cuvinte pe care ni le serveam de luni bune, ba chiar de ani buni. Discuția s-a încins atât de tare, încât tata a ridicat mâinile”, povestește Harry.

Momentul când Harry l-a văzut un adevărat dușman pe fratele său

Prințul Harry și Prințul William
Prințul Harry și Prințul William

Tensiunea din cimitir a atins cote maxime. La un moment dat, Regele Charles a încercat să intervină. „Băieți, nu-mi faceți ultimi ani mizerabili”, a spus acesta, cu o voce răgușită și fragilă, relatează Harry în cartea sa.

Dintr-o dată, ceva s-a schimbat în acel moment în înteriorul Ducelui de Sussex. „M-am uitat la Willy, m-am uitat cu adevărat, poate prima dată din copilărie.

Am cântărit totul: încruntătura lui familiară, dintotdeauna prezentă atunci când avea de-a face cu mine, calvița lui alarmantă, mai pronunțată decât a mea, celebra lui asemănare care se estempoa cu timpul. Cu vârsta. În unele privințe era oglinda mea, în altele, opusul meu. Iubitul meu frate, acum dușmanul meu.

Oare cum se ajunsese aici? Mă simțeam îngrozitor. Voiam să merg acasă și mi-am dat seama ce concept complicat devenise acest cuvânt. Sau poate că a fost dintotdeauna”, a scris Harry.

Prințul Harry, uluit de faptul că familia nu l-a înțeles de ce a plecat

Totodată, Prințul Harry povestește că nu i-a venit să creadă că fratele său nu a înțeles de ce a plecat din Marea Britanie.

„Una era să nu fim de acord a cui e vina sau cum altfel ar fi putut sta lucrurile, dar să pretindă că nici măcar nu-i trecea prin cap care erau motivele pentru care îmi părăsisem patria - țara pentru care luptasem și pentru care fusesem pregătit să mor, țara mamei mele?

Pretindea că habar n-avea de ce soția mea și cu mine am făcut pasul drastic de a ne lua copilul și de a fugi mâncând pământul, de a lăsa totul în urmă, casă, prieteni, mobilier?”, spune soțul lui Meghan Markle, în cartea sa autobiografică.

„Gândul acel m-a umplut de tristețe și m-am simțit îngrozitor de singur”

În mijlocul acestor gânduri, Harry s-a uitat apoi la tatăl său, care, de asemenea, părea că nu știe motivul plecării ducilor de Sussex.

„Și dăcă nu știau de ce am plecat, poate că nu mă cunoașteau. Deloc. Și poate că nu mă înțeleseseră nici când cu adevărat. Sincer să fiu, poate că nici eu. Gândul acel m-a umplut de tristețe și m-am simțit îngrozitor de singur”, mai spune fiul cel mic al regelui Charles.

Deși pentru o clipă a vrut să le explice motivele sale, Harry s-a răzgândit imediat la acea întâlnire din cimitirul regal. „E limpede că nu au dispoziția necesară să mă asculte. Nu acum, în orice caz, nu azi”, a încheiat destănuirea sa.

Cartea Spare a apărut și în România

„Rezervă” (Spare), volumul de memorii al prinţului Harry care a declanșat un scandal uriaș în Marea Britanie, a apărut marți, 10 ianuarie, și în librăriile din România, concomitent cu publicarea la nivel internațional.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net