Puțini știu asta! Care este ora la care nu trebuie să iei decizii mari. Riști să faci greșeli colosale
Atunci când ești pus în fața unei situații care necesită luarea unei decizii, trebuie să fii foarte atent. Medicul Vlad Ciurea spune că nu orice oră din zi este perfectă pentru a face anumite alegeri. Ba mai mult, se pare că există o oră în care ești predispus să faci greșeli mari.
Surprinzător sau nu, există o mare legătură între timp și capacitatea de a lua anumite decizii. În ciuda faptului că poți avea impresia că ești mereu stăpân pe situație și pe sine, se pare că există și anumite excepții.
De-a lungul timpului, complexitatea umană și, în special, cea a creierului au fost subiectele multor studii. Așa s-a ajuns la concluzia că există anumite ore din zi în care nu suntem 100% capabili de a lua cele mai bune decizii.
Medicul Vlad Ciurea a explicat pe înțelesul tuturor cum funcționează creierul și a spus care este momentul în care nu ar trebui să luam decizii.
Vlad Ciurea: Între ce ore este cel mai bine să faci anumite alegeri, fără teama că poți greși
Potrivit medicului, există anumite intervale orare în care creierul nostru funcționează la capacitate maximă. Sunt acele momente din zi în care putem lua cele mai bune decizii și putem face cele mai bune alegeri.
Conform spuselor lui Vlad Ciurea, cel mai bine este să luăm decizii între 10:00 – 12:00 și 16:00 – 18:00. Atunci, creierul funcționează la capacitatea maximă, iar riscul de a face greșeli este scăzut.
„Mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.”, a spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
La polul opus, există intervalele orare în care ar fi bine să ne ferim de luarea deciziilor. În acele momente, creierul nu funcționează la capacitatea sa maximă și este foarte posibil să facem alegerile greșite.
Medicul Vlad Ciurea a explicat faptul că, în afara acestor intervale menționate, creierul nu funcționează din cauza „dușmanilor” care îl încetinesc. Așa cum a mai spus și altă dată, medicul Ciurea a susținut că există anumite obiceiuri care pun în pericol funcționarea optimă a creierului.
„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.”, a mai spus medicul.