Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină

Ultima actualizare:

Petru I al Portugaliei și principesa Ines de Castroa din secolul XIV a curții regale din Portugalia au fost îndrăgostiți nebunește. După moartea acesteia, regele a dezgropat-o și i-a obligat pe clerici, nobili și țărani să îi sărute mâna celei pe care a iubit-o.

Ines de Castroa
Ines de Castroa

Ines, marea dragoste a lui Petru a fost omorâtă de regele Alfonso

Ines a fost fiica lui Petru Fernandes de Castro, fiul regelui Sancho al IV-lea al Castiliei. Potrivit The Vintage News, principesa a plecat în Portugalia în 1340 însoțită de Constanza, verișoara sa, care s-a căsătorit imediat cu Petru, fiul cel mare al regelui Alfonso al IV-lea. Deși s-a căsătorit cu ea, Petru nu o iubea. În inima sa se afla, de fapt, Ines de Castro, o tânără frumoasă și rafinată. Deși cei doi erau îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, Alfonso al IV-lea s-a opus relației lor, iar ulterior principesa a fost izgonită de la curtea regelui.

A fost trimisă să trăiască în exil până în 1345, când verișoara ei, Constanza a decedat în timp ce dădea naștere primul său prunc. Așadar, Petru se putea căsători acum cu aleasa inimii lui, lucru care s-a și întâmplat. Cei doi au avut 4 copii, însă Alfonso a continuat să-și exprime nemulțumirea, deoarece se temea ca relația acestora să nu fie o amenințare între Portugalia și Castillia.

Petru și-a obligat vasalii să îi sărute mâna reginei decedate

În cele din urmă, Ines a fost ucisă pentru a evita un posibil război. Pe data de 7 ianuarie 1355, Petru era plecat, iar regele Alfonso a găsit prilejul să o ucidă pe Ines. A trimis 3 oameni care au omorât-o pe principesă în fața unuia dintre copiii săi, iar atunci când Petru s-a întors și a aflat tragica întâmplare, a pornit un adevărat război împotriva regelui. Alfonso s-a stins din viață în 1357, iar cel care i-a luat locul la tronul Portugaliei a fost chiar Petru. Astfel, primul ordin al acestuia a fost ca cei care au ucis-o pe soția sa să fie omorâți, iar ulterior a dezgropat-o pe Ines și i-a obligat pe nobili, țărani și clerici să îngenuncheze și să-i sărute mâna reginei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
cluj napoca jpg
San Gimignano jpeg
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
cruce  Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net