Renumitul jurnalist Charlie Ottley a rămas impresionat de un loc din România. „Este ca o altă lume. Este unul dintre cele mai diverse locuri din lume, nu doar din Europa"

Delta Dunării, un loc de o frumusețe naturală incomparabilă, continuă să atragă milioane de turiști anual, datorită peisajelor sale pitorești și biodiversității unice. Printre cei care au fost profund impresionați de acest colț de Rai se numără și renumitul jurnalist britanic, Charlie Ottley. Într-o vizită recentă, Ottley a fost cucerit de Delta Dunării, pe care a comparat-o cu Pădurea Amazoniană, datorită vastității și bogăției naturale pe care o oferă.

Delta Dunării. Foto: AMDTDD
Delta Dunării. Foto: AMDTDD

O experiență de neuitat în inima naturii

Charlie Ottley, însoțit de fiul său, a avut ocazia să exploreze Delta Dunării și să se cazeze la un hotel plutitor, experimentând astfel în mod direct frumusețea și serenitatea acestui loc. „Este pentru iubitorii de natură și observatorii de păsări ceea ce este Olimpiada pentru fanii sportului”, a declarat jurnalistul, subliniind unicitatea și importanța ecologică a deltei.

Delta Dunării - „Amazonul Europei”

Comparând Delta Dunării cu Pădurea Amazoniană, Ottley a subliniat că această regiune a României oferă o sălbăticie nealterată și o diversitate biologică impresionantă. „Este ca o altă lume. Este unul dintre cele mai diverse locuri din lume, nu doar din Europa. Acesta este Amazonul Europei. Dacă îți place viața sălbatică și observarea păsărilor, Delta Dunării este o necesitate absolută”, a afirmat jurnalistul.

Pe lângă aprecierile sale personale, Charlie Ottley i-a îndemnat britanicii să viziteze Delta Dunării și să descopere peisajele impresionante și liniștea spirituală pe care acest loc le oferă. El l-a menționat și pe legendarul canoist Ivan Patzaichin, subliniind legătura profundă dintre oameni și natură în această regiune.

Fascinația pentru bisericile rupestre

Delta Dunării nu este singura zonă care l-a cucerit pe Charlie Ottley. Jurnalistul a vizitat și Geoparcul Oltenia de sub Munte, unde bisericile rupestre din Peștera Liliecilor i-au captivat imaginația. „M-au impresionat bisericile rupestre prin unicitatea și istoria lor. Peștera în sine este interesantă, dar să văd exact cum funcționau aceste lăcașe de cult aparte, a fost ca o călătorie fascinantă în timp”, a spus Ottley.

Despre Oltenia de sub Munte, Ottley a declarat că este „o comoară neexplorată a României, o regiune încărcată de istorie și frumusețe naturală”. Implicarea sa în promovarea acestei zone evidențiază nu doar frumusețea naturală a României, ci și potențialul turistic enorm al acesteia.

Delta Dunării și Oltenia de sub Munte rămân destinații de top pentru cei care caută să se reconecteze cu natura și să exploreze frumusețile ascunse ale Europei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mașină  foto   Shutterstock jpg
ludmila pavlicenco captura video jpg
Front Hamsie poza hamsie copy jpg
rusia jpeg
Toscana FOTO Shutterstock jpg
transalpina zapada inchisa jpeg
moneda 1 euro infipta in asfalt cazuta foto shutterstock 205847722 jpg
2 dieta cu hrisca jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net