Riscurile nebănuite la care ne expunem dacă nu ne spălăm pe dinți. Știai de ele?

Este un obicei pe care ar trebui să îl învățăm de mici copii, însă poate că puțini dintre noi știu cât este de important. Spălatul pe dinți are un rol mult mai extins decât pentru simpla igienă dentară, iar potrivit experților, ne putem expune la riscuri de sănătate uriașe, dacă începem să ignorăm periuța și pasta de dinți.

Ne putem confrunta cu probleme serioase de sănătate dacă nu ne spălăm pe dinți
Ne putem confrunta cu probleme serioase de sănătate dacă nu ne spălăm pe dinți

Este un obicei pe care, mai mult ca sigur, l-am învățat de mici copii. Spălatul pe dinți are un rol crucial pentru igiena noastră de zi cu zi, însă poate că nu mulți dintre noi știu că, efectele lui sunt mult mai importante. Fiind deja o rutină, există riscul de a nu ne gândi prea mult la banalul spălat pe dinți, picând în capcana de a presupune că el ajută doar la o respirație plăcut mirositoare și la păstrarea curată a dinților. Dar, în realitate, dacă începem să sărim peste acest obicei zilnic, ne expunem la riscuri uriașe de sănătate!

Poate că nu mulți dintre noi știm că ne putem trezi cu probleme serioase de inimă, dacă nu ne spălăm pe dinți, potrivit informațiilor oferite de către The Sun. Se pare că bacteriile care se acumulează în gură, dacă nu avem grijă la igiena dentară, produc unele proteine care, odată ajunse în sânge, vor începe să blocheze arterele. În cel mai rău caz, ne putem confrunta cu un risc ridicat de a suferi un infarct!

Infecții și naștere prematură, printre posibilele consecințe

O altă consecință, la care nu mulți dintre noi ne-am gândi, sunt diversele infecții la care ne putem expune. Bacteriile, pe care le vom înghiți odată cu saliva, pot chiar duce la cazuri de pneumonie, iar dacă avem deja probleme pulmonare, acestea se pot înrăutăți.

Iar dacă vreți un ultim motiv pentru a nu vă mai neglija vreodată igiena dentară, ei bine, trebuie să știți că și nașterile premature se numără printre posibile consecințe ale unei danturi nesănătoase. Femeile însărcinate, care au probleme dentare, au un risc de 3 ori mai mare de a se confrunta cu o naștere prematură, potrivit experților!  

image
image
image
image
image
image
lacul ior rosu id161302 inquam photos george calin jpeg
Planeta Pamant FOTO Shutterstock
pizza shutter jpg
viză SUA
bac romani drone jpg
3 cioban cu oi 751975882ok jpg jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
image
actualitate.net