Vrei dinți mai albi? Încearcă această metodă, iar zâmbetul tău va fi unul de invidiat

Vă puteți albi dinții acasă în mod natural folosind produse pe care le găsiți în magazinul alimentar. Potrivit unui sondaj, 80% dintre adulții americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani își doresc dinți mai albi, iar americanii au cheltuit peste 1,4 miliarde de dolari pe produse de albire la domiciliu în 2016.

Vă puteți albii dinții folosind produse naturale. Foto: Click.
Vă puteți albii dinții folosind produse naturale. Foto: Click.

Există o mulțime de produse din care să alegi atunci când vine vorba de albirea dinților. Cu toate acestea, majoritatea produselor de albire folosesc substanțe chimice pentru albirea dinților, ceea ce ar putea fi o preocupare pentru mulți oameni. Dacă doriți dinți mai albi, dar doriți și să evitați substanțele chimice, acest articol enumeră multe opțiuni care sunt atât naturale, cât și sigure.

Anumite alimente vă pot păta smalțul, care este stratul exterior al dinților. În plus, acumularea plăcii dentare pe dinți îi poate face să arate galbeni. Acest tip de decolorare poate fi de obicei tratat cu remedii regulate de curățare și albire.

Cum să albiți dinții în mod natural

Ulei de cocos

Uleiul este un remediu traditional, originar din India, menit să îmbunătătâțească igiena orală și să elimine toxinele din organism. Practica implică amestecarea uleiului în gură pentru a elimina bacteriile, care se pot transforma în placă și din această cauză dinții ajung să se îngălbenească.

Uleiul de cocos este o alegere populară deoarece are un gust plăcut și oferă multe beneficii pentru sănătate. Uleiul de cocos este, de asemenea, bogat în acid lauric, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și de a ucide bacteriile.

Câteva studii au arătat că folosirea zilnică de ulei reduce bacteriile din gură. Streptococcus mutans este unul dintre tipurile primare de bacterii din gură care provoacă placa și gingivita. Un studiu a constatat că amestecul zilnic cu ulei de cocos a redus semnificativ Streptococcus mutans după două săptămâni și a fost la fel de eficient ca o apă de gură antimicrobiană.

Pune 1 lingură (15 ml) de ulei de cocos în gură și împinge și trage uleiul prin dinți. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, așa că poate fi necesar să așteptați câteva secunde pentru a se topi. Continuați să țineți uleiul printre dinți timp de 15-20 de minute.

Spre deosebire de multe alte metode de albire a dinților, ulei de cocos nu vă expune dinții la acid sau la alte ingrediente care erodează smalțul. Aceasta înseamnă că este sigur și că acest remediu poate fi folosit zilnic.

Alte metode naturale de albit dinții

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire, motiv pentru care este un ingredient popular în pasta de dinți comercială. Este un abraziv ușor care poate ajuta la curățarea petelor de suprafață de pe dinți.

În plus, bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin în gură, care împiedică creșterea bacteriilor. Acesta nu este un remediu care îți va albi dinții peste noapte, dar ar trebui să observi o diferență în aspectul dinților tăi în timp.

Un studiu a constatat că pastele de dinți care conțin bicarbonat de sodiu au fost semnificativ mai eficiente în reducerea plăcii, a inflamației gingiilor și a sângerării mai mult decât pasta de dinți obișnuită fără bicarbonat de sodiu. Mai mult, o altă revizuire a concluzionat că pastele de dinți care conțin bicarbonat de sodiu pot fi mai eficiente în îndepărtarea petelor și în albirea dinților decât alte tipuri de pastă de dinți.

Pentru a folosi acest remediu, amestecați 1 linguriță (6 grame) de bicarbonat de sodiu cu 2 lingurițe de apă (5 ml) și spălați-vă dinții cu pasta obținută. Puteți face acest lucru de câteva ori pe săptămână.

Folosiți peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent de albire natural care ucide și bacteriile din gură. De fapt, oamenii folosesc de ani de zile peroxidul de hidrogen pentru a dezinfecta rănile datorită capacității sale de a ucide bacteriile. Multe produse de albire comerciale conțin peroxid de hidrogen, deși într-o concentrație mult mai mare decât o vei folosi acasă.

Un studiu a constatat că o pastă de dinți cu peroxid de hidrogen a fost mai eficientă decât alte tipuri de pastă de dinți - inclusiv paste de dinți abrazive și care conțin cărbune - în reducerea decolorării dinților cauzate de cafea.

Cu toate acestea, există câteva întrebări cu privire la siguranța peroxidului de hidrogen. În timp ce concentrațiile puternic diluate par sigure, concentrațiile puternice sau suprasolicitarea pot provoca iritarea gingiilor și sensibilitatea dinților. 

O modalitate de a folosi peroxidul de hidrogen este ca apă de gură înainte de a vă spăla pe dinți. Asigurați-vă că utilizați o soluție de 1,5% sau 3% pentru a evita efectele secundare. Cea mai comună concentrație de peroxid de hidrogen la farmacie este o soluție de 3%. Puteți dilua cu ușurință această concentrație la 1,5% amestecând părți egale de peroxid și apă.

O altă modalitate de a folosi peroxidul de hidrogen este amestecarea acestuia cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă de dinți. Combinați 2 lingurițe (10 ml) de peroxid de hidrogen cu 1 linguriță (6 grame) de bicarbonat de sodiu și spălați-vă ușor dinții cu amestecul obținut.

Mănâncă fructe și legume

O dietă bogată în fructe și legume poate fi bună atât pentru organism, cât și pentru dinți. Deși nu înlocuiesc periajul lor, fructele și legumele crude și crocante vă pot ajuta să îndepărtați placa bacteriană în timp ce mestecați. Căpșunile și ananasul sunt două fructe despre care se spune că vă ajută să vă albiți dinții.

Căpșune

Albirea dinților cu un amestec de căpșuni și bicarbonat de sodiu este un remediu natural care a fost popularizat de celebrități. Susținătorii acestei metode susțin că acidul malic găsit în căpșuni va elimina decolorarea dinților tăi, în timp ce bicarbonatul de sodiu va șterge petele.

Dacă decideți să încercați această metodă, limitați-i utilizarea la câteva ori pe săptămână. În ciuda studiilor care arată că o pastă de căpșuni și bicarbonat de sodiu au un efect minim asupra smalțului dinților, utilizarea excesivă ar putea provoca daune.

Pentru a folosi acest remediu, sfărâmați o căpșună proaspătă, combinați-o cu bicarbonat de sodiu și periați amestecul pe dinți.

Ananas

Unii susțin că ananasul poate albi dinții. Un studiu a constatat că un gel preparat cu bromelaină, o enzimă găsită în ananas, ar putea ajuta la îndepărtarea petelor de dinți în comparație cu un grup de control, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net