S-a aflat ziua când va fi „lansată” bomba atomică. Milioane de oameni vor fi cutremurați de acest moment istoric

S-a aflat ziua când va fi „lansată” bomba atomică. Nu, acesta nu este un anunț îngrijorător, ci o sărbătoare pentru toți cei care iubesc lumea filmului. Este probabil cea mai așteptată lansare din cinematografe în anul 2023, iar noi vă vom explica imediat de ce nu aveți voie să ratați filmul „Oppenheimer”, unde celebrul regizor Christopher Nolan a reconstituit o explozie nucleară fără grafică computerizată, iar asta nu e tot.

S-a aflat ziua când va fi „lansată” bomba atomică
S-a aflat ziua când va fi „lansată” bomba atomică

Ce caută regizorul filmelor Inception, Dark Knight, Dunkirk, Memento sau The Prestige în aceeași frază cu bomba atomică. Ei bine, unul din cei mai mari creatori din istoria cinematografiei va lansa un film despre Robert Oppenheimer, unul dintre pionierii armelor nucleare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul se anunță un hit la box office, dar și un pretendent la premiile Oscar de anul viitor. Pelicula implică o scenă care recreează prima detonare atomică din New Mexico, în iulie 1945. Numit „testul Trinity”, acesta a avut loc cu o lună înainte ca SUA să lanseze bombe atomice asupra orașelor Nagasaki și Hiroshima.

Loial cinematografiei pure, celebrul regizor se luptă să păstreze vie experiența din sălile de cinema într-o eră în care tot mai mulți colegi de breaslă aleg să-și lanseze filmele direct pe platforme precum Netflix. Nici când vine vorba de bomba atomică, Nolan nu a dezamăgit. Filmul Oppenheimer promite scene memorabile.

„Recrearea testului Trinity fără utilizarea graficii computerizate a fost o provocare uriașă”, a declarat Nolan pentru Total Film, citat de The Guardian.

Când vom vedea bomba atomică a lui Christopher Nolan

Regizorul de cinci ori nominalizat la Oscar știe să ne surprindă mereu. De la supereroi la spioni, de la călătorii în timp la pierderi de memorie și salturi din vis în vis, Nolan rămâne o adevărată comoară pentru iubitori de film.

Noua sa pelicula va intra pe marile ecrane din România în data de 21 iulie. Așadar, în mijlocul verii, Nolan va detona bomba atomică a anului 2023 în lumea fimului. Celebrul actor Cillian Murphy joacă rolul principal în această poveste care recrează un moment care a schimbat cursul istoriei.

„Ne place sau nu, J. Robert Oppenheimer este cea mai importantă persoană care a trăit vreodată. El a modelat lumea în care trăim, atât în bine, cât și în rău. Povestea lui trebuie văzută pentru a fi crezută”, a precizat Nolan, conform Variety.

Filmul e lansat într-o perioadă când omenirea a fost amenințată din nou cu arma nucleară

Nu putem să nu remarcăm că, fără să vrea, Nolan a creat acest film tocmai când lumea s-a confruntat cu nouă amenințare nucleară. După opt decenii de la folosirea bombei atomice, războiul din Ucraina a scos la suprafață din nou această amenințare care poate rade orașe întregi și milioane de oameni de pe suprafața pământului.

Tocmai din acest motiv, filmul Oppenheimer va avea o greutate aparte în această perioadă tulbure pe care o traversează omenirea.

Povestea omului care a creat bomba atomică

J. Robert Oppenheimer a condus Proiectul Manhattan, ca șef al laboratorului din Los Alamos. Este considerat „părintele bombei atomice”, activitatea sa ducând la inventarea primelor arme nucleare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Paradoxal, acesta a devenit ulterior un critic al armelor de distrugere în masă. „Povestea lui este în același timp un vis și un adevărat coșmar”, a spus Nolan despre eroul noului său film.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Oppenheimer a supravegheat construcția laboratorului Los Alamos, unde a adunat cele mai bune minți din fizică pentru a lucra la problema creării unei bombe atomice.

Oppenheimer a fost nominalizat de trei ori la Premiul Nobel pentru fizică, în 1945, 1951 și 1967, dar nu l-a primit niciodată.

Filmul despre omul care a inventat bomba atomică nu poate fi decât un succes, dacă ne raportăm la trecutul lui Christopher Nolan. Vă reamintim că regizorul a mai creat un film a cărui acțiune are loc în Al Doilea Război Mondial. Realizat în 2017, Dunkirk a obținut atunci opt nominalizări la Premiile Oscar.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net