Schimbare pentru românii care cumpără o mașină second hand! Un document important a devenit obligatoriu

Ultima actualizare:

Vești bune pentru toți românii care plănuiesc să își cumpere o mașină second-hand! Începând cu anul viitor, toți cei care vând astfel de vehicule vor fi obligați să obțină documentul RAR Auto-Pass, de la Registrul Auto Român. Acesta va atesta istoricul real al mașinii, așa că cei care cumpără vehiculul vor ști precis pe ce au dat banii.

Un document important a devenit obligatoriu / foto: Pexels
Un document important a devenit obligatoriu / foto: Pexels

Românii care plănuiesc să își cumpere o mașină second-hand tocmai au primit o veste extrem de bună! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că, începând de anul viitor, toți cei care vând astfel de vehicule vor fi obligați să obțină documentul RAR Auto-Pass, de la Registrul Auto Român. Acest document va atesta istoricul real al mașinii, așa că cei care cumpără vehiculul vor ști precis pe ce au dat banii.

Această schimbare va intra în vigoare începând cu finalul anului viitor, iar documentul va face cunoscute potențialului cumpărător toate problemele mașinii. De la date despre starea tehnică, până la numărul de kilometri parcurși, dar și posibile daune ascunse, totul va fi explicat, în termeni clari, iar cumpărătorii vor ști precis pe ce cheltuie banii. Vânzătorii trebuie să ofere acest document înainte de a vinde mașina.

Amenzi uriașe pentru schimbarea kilometrajului

Deși, cel puțin în acest moment, schimbarea kilometrajului nu este considerată o infracțiune în țara noastră, autoritățile au impus măsuri pentru combaterea acestui fenomen. Mai precis, dacă se dovedește că vânzătorul vehiculului a schimbat numărul de kilometri, el riscă o amendă cuprinsă între sumele de 2.000 și 5.000 de lei!

Cei de la Registrul Auto Român (RAR), sunt responsabili de înființarea și gestionarea registrului electronic al istoricului vehiculelor rutiere ce sunt fie înmatriculate, fie înregistrate, în țara noastră. Informațiile din acest registru sunt obținute prin diverse metode, cum ar fi, printre altele, prin intermediul inspecțiilor tehnice periodice, ori a prestațiilor ce implică identificarea mașinii. De asemenea, operatorii economici autorizați, cât și producătorii mașinilor, trimit informații către RAR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net