Taxă nouă pentru șoferi! Cine va plăti mai mult chiar de la jumătatea lunii octombrie

Ultima actualizare:

O categorie de șoferi din țara noastră va fi nevoită să plătească mai mult, pentru a putea conduce pe drumurile publice! Începând chiar din această lună, din 16 octombrie, cei care dețin o mașină istorică nu vor mai fi scutiți de la plata rovinietei, ori a tarifului de trecere!

Anunțul a fost făcut de CNAIR / foto: Pexels
Anunțul a fost făcut de CNAIR / foto: Pexels

De la costurile uriașe la care a ajuns carburantul, până la prețurile ridicate ale polițelor RCA, se pare că șofatul devine din ce în ce mai scump în România! Iar, acum, o categorie de șoferi din țara noastră va fi nevoită să plătească mai mult, pentru a putea conduce pe drumurile publice! Începând chiar din această lună, din 16 octombrie, cei care dețin o mașină istorică nu vor mai fi scutiți de la plata rovinietei, ori a tarifului de trecere!

Anunțul a fost făcut chiar de către cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care spun că această decizie este în conformitate cu Legea nr. 226/2023. Până săptămâna viitoare, cei de la CNAIR vor prelucra datele privind vehiculele istorice iar începând cu 16 octombrie, șoferii acestora vor trebui să cumpere rovinietă și să plătească tariful de trecere.

Șoferii vor plăti mai mult din această lună

Șoferii de mașini istorice din țara noastră vor fi nevoiți să se asigure că dețin rovinietă începând cu data de 16 octombrie, potrivit comunicatului emis de către cei de la CNAIR. Decizia luată este în conformitate cu legislația existentă, mai precis Legea nr. 226/2023. Exceptarea mașinilor istorice de la plata rovinietei, ori a tarifului de trecere, încetează în această lună.

„Începând cu data de 16.10.2023, zi până la care CNAIR va finaliza procesul de prelucrare a datelor privind vehiculele istorice care au fost înscrise în baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei cu vehicule exceptate, în vederea eliminarii din aceasta, utilizatorii vehiculelor istorice au obligația de a achita tariful de utilizare și tariful de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România” anunță cei de la CNAIR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net