Volodimir Zelenski ajunge mâine la București. Măsuri de securitate stricte, dar discrete

Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski ajunge în București marți, 10 octombrie, într-o vizită oficială, prima în țara noastră de la începutul războiului. Zelenski va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu și va susține un discurs în Parlament. Sunt posibile restricții de circulație, dar nimic anunțat oficial, din rațiuni de securitate.

Volodimir Zelenski FOTO Facebook jpeg

Ce program are Volodimir Zelenski în România   

Liderul de la Kiev va fi primit mâine, 10 octombrie, de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Palatul Victoria, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi va susţine un discurs în plenul comun al Parlamentului.

Vizita de o zi a președintelui Ucrainei va presupune, totodată, întâlniri cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, înainte de susținerea discursului programat în plen.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va susține un discurs de aproximativ 20 de minute în fața senatorilor și deputaților români, potrivit surselor politice citate de News.ro. Spre seară, înainte de plecarea la Kiev, președintele ucrainean va avea o întâlnire și cu premierul Marcel Ciolacu.

Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Ucrainei în ţara noastră.

Măsuri de securitate stricte, dar discrete

În acest moment nu se cunosc detalii despre traseul coloanei oficiale. Cu toate acestea, se știe că la prânz cei doi șefi de stat vor avea o discuție care va dura mai mult de o oră.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă oficial.

Şeful statului Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, în luna august, într-un interviu pentru Digi 24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net