Singurul oraș din România în care transportul public este gratuit. Unde și cum se aplică regula

Știai că există un oraș în țara noastră unde transportul public este gratuit? Locuitorii se pot folosi de autobuz, tramvai și chiar troleibuz pentru a se deplasa, însă, doar într-o singură zi a săptămânii. Despre ce oraș din România este vorba?

Singurul oraș din România în care transportul public este gratuit
Singurul oraș din România în care transportul public este gratuit

Orașul în care transportul public este gratuit

Există un oraș în țara noastră unde transportul public este gratuit în fiecare zi de vineri, și acela este ... Cluj-Napoca! Așadar, în această zi, locuitorii se pot folosi fie de autobuz, troleibuz sau chiar tramvai, pentru a se deplasa și a-și desfășura evenimentele din ziua respectivă gratuit! Ințiativa, implementată încă din 2021 de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A, denumită „Vinerea Verde - Stop! Azi maşina stă pe loc!”, continuă și în 2023.

„Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul <Vinerea Verde - Stop! Azi maşina stă pe loc!>, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii şi nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunţat Primăria Cluj-Napoca, în anul 2021.

Astfel, toate costurile aferente călătoriilor gratis vor fi suportate de primărie, iar proiectul vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, că măsura de îmbunătăţire a calitătii aerului, dar şi de diminuare a nivelului de zgomot.

Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetăţenilor, estimăm că acţiunile de procurare şi validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul ţintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu şi atractiv. Costurile generate de acest program vor fi suportate de către catre Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensaţiei, conform Hotăraârii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021”, conform companiei.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net