Soluția salvatoare pentru facturile mari! Sistem inovativ de încălzire a locuințelor, descoperit de cercetătorii români

Un proiect al Universității Politehnica din București se poate transforma într-un sistem inovativ de încălzire a locuințelor.

Sistem inovativ de încălzire a locuințelor, descoperit de cercetătorii români
Sistem inovativ de încălzire a locuințelor, descoperit de cercetătorii români

Cercetătorii au reușit să încălzească un spațiu de 400 de mp, fără furnizor de energie electrică sau gaze naturale și fără combustibili fosili.

Vezi și: Vești bune pentru români! Cine ar putea primi vouchere anticriză de 1.000 de lei

Proiectul Universității Politehnica din București (UPB) arată cum energia solară și geotermală pot fi folosite împreună pentru a reduce costurile și emisiile de gaze cu efect de seră, conform Adevărul.

Citește și:  Vezi și: Decizia care afectează peste 3 milioane de gospodării. Prețul la lemnele de foc, plafonat la 400 de lei

Universitatea Politehnica din București a dezvoltat un sistem inovativ de încălzire a locuințelor

Panouri fotovoltaice pe o clădire a Universității Politehnica București Foto: Proiectul WEDistrict
Panouri fotovoltaice pe o clădire a Universității Politehnica București Foto: Proiectul WEDistrict

Cercetătorii au îmbunătățit sistemul de încălzire într-una dintre clădirile Facultății de Energetică. Astfel, în Laboratorul de Surse Regenerabile de Energie este folosită acum în proporție de 100% energie regenerabilă.

Înainte de acest proiect, clădirea a fost încălzită cu ajutorul unei centrale locale pe gaz. Din păcate, de cele mai multe ori temperatura agentului termic care ajungea în clădire era prea scăzută pentru a asigura condițiile de confort. 

Așa s-a născut proiectul condus de prodecanul conf. dr. ing. Constantin Ionescu. Soluția dezvoltată de inginerii de la Facultatea de Energetică din cadrul UPB include panouri fotovoltaice, panouri hibride fotovoltaic-termic și pompe de căldură geotermale. Oamenii de știință spun că ea poate fi replicată cu ușurință oriunde.

Vezi și: Tora Vasilescu, copleșită de factura la energia electrică: «Mă bazez pe pensie, de la teatru. O rușine!»

Condițiile pentru studenți și profesori s-au îmbunătățit

Munca cercetătorilor români este parte dintr-un proiect mai mare, WEDISTRICT, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon 2020.

WEDISTRIC s-a născut din dorința noastră de a arăta cum pot fi înlocuiți combustibilii fosili prin integrarea optimă a diferitelor surse de energie regenerabilă atât în sistemele de încălzire zonală existente, cât și în cele noi”, spune prodecanul Constantin Ionescu.

În cele din urmă trebuie precizat că experimentul celor de la UPB a arătat că un sistem de încălzire hibrid, bazat pe energie geotermală și solară, poate crește confortul cadrelor didactice și al studenților care își desfășoară activitatea în clădire.

Vezi pe Adevărul.ro cum funcționează sistemul inovativ de încălzire a locuințelor descoperit la Universitatea Politehnică București.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net