Specie rară și periculoasă văzută în România. Animalul este pe cale de disparție, iar turiștii au rămas uluiți

Ultima actualizare:

O apariție rară a avut loc pe cerul României, încântându-i pe cei norocoși care au fost martori. Un mare prădător autohton a fost surprins în timp ce se hrănea.

Specie rară și periculoasă văzută în România
Specie rară și periculoasă văzută în România

Este vorba despre Codalb, cea mai impresionantă specie de pasăre răpitoare din țara noastră, care a fost recent capturată în timp ce se hrănea deasupra Lacului de Acumulare Stânca-Costești, situat pe râul Prut.

Observat în plin festin, deasupra apei, acest exemplar rar de Codalb a fost fotografiat de oficialii din cadrul Ariilor Naturale Protejate Botoșani.

„Un individ matur din specia Codalb a fost surprins în timp ce se hrănea în zona lacului de compensare al Exploatării Complexe Stânca-Costești", au confirmat oficialii Ariei Naturale Protejate Botoșani.

Animal rar văzut pe cerul României

Se spune că mai trăiesc între 100 și 200 de exemplare de Codalb
Se spune că mai trăiesc între 100 și 200 de exemplare de Codalb

Este important de menționat că această specie este amenințată cu dispariția în România, cu un număr estimat de doar aproximativ 200 de indivizi în sălbăticie. Aceste păsări preferă să trăiască în cea mai mare parte în habitatul Deltei Dunării.

„Populația de Codalbi din România este estimată între 110 și 220 de indivizi", au adăugat oficialii Ariei Naturale Protejate Botoșani.

Codalbul, o pasăre răpitoare imensă și impresionantă, aparținând familiei Accipitridae, este răspândită în Europa, Asia și anumite regiuni ale Africii de Nord.

Cu aripi ce pot atinge o deschidere de până la 2,4 metri și o greutate ce variază în mod obișnuit între 3 și 6 kilograme, deși există excepții mai mari, Codalbul se hrănește în principal cu pește, dar include și alte prăzi mici sau alte păsări în dieta sa. Cea mai remarcabilă abilitate a acestei specii este capacitatea de a vâna pești prin scufundări spectaculoase în apă.

Alte animale rare din România, în afară de Codalb

România găzduiește o varietate de animale rare și interesante, mulți ele fiind protejați prin lege și monitorizați de către organizațiile de conservare a naturii. Iată câteva exemple de păsări rare în România: barza albă (Ciconia ciconia), bufnița cu cioc roșu, ciocănitoare pestriță, ciocănitoarea neagră, acvila țipătoare mică, pelicanul creți sau vulturul cu cap negru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net