Suma pentru care un exemplar de Gorgosaurus s-a licitat! Merită să dai atâția bani pe un dinozaur?

Un cumpărător anonim a achiziționat un schelet complet de trei metri înălțime al unui dinozaur de tip Gorgosaurus, pentru suma de 6,1 milioane de dolari, împreună cu drepturile depline de a numi creatura fosilizată după bunul plan, în timpul licitației Sotheby's Geek Week, din New York City.

Specimenul, cu o lungime de 6 metri, a fost estimat să valoreze între 5 și 8 milioane de dolari, dar vânzarea finală l-a făcut „cel mai valoros dinozaur vândut vreodată la licitație”.

Primul Gorgosaurus vândut la licitație

Primul Gorgosaurus a fost găsit în Alberta, Canada, la începutul anilor 1900, iar scheletul recent vândut a fost descoperit în 2018, la formația râului Judith, de lângă Havre, Montana.

Citește și: Cât costă un tricou semnat de Gheorghe Hagi? „Regele” a fost scos la licitație

Gorgosaurus este o rudă cu Tyrannosaurs Rex, dar îl precede cu 10 milioane de ani. Era mai mic decât strămoșul său. Un T-rex a crescut până la 12 metri în lungime și 3 metri în înălțime. Gorgosaurus are, de asemenea, o placă osoasă deasupra ochilor și se crede că prezintă pete de pene pe corp.

Scheletul a fost punctul culminant al licitației de istorie naturală Sotheby, care a inclus și alte rămășițe fosilizate, cum ar fi un craniu gigant de triceratops și „gheara ucigașă” a unui răpitor. 

S-ar putea să te intereseze și: Cel mai valoaros diamant albastru din lume s-ar putea vinde la prețul astronomic de peste 40 de milioane de dolari

Licitația pentru bestia preistorică a început online pe data de 20 iulie și s-a încheiat cu o licitație live, la finalul lunii. Sotheby's nu a dorit să dezvăluie identitatea cumpărătorului.

Toate celelalte schelete cunoscute de Gorgosaurus se află în muzee, ceea ce face din acesta singurul exemplar disponibil pentru proprietate privată, a spus casa de licitații.

Există cel puțin 12 cranii complete sau aproape complete de Gorgosaurus cunoscute oamenilor de știință, conform Live Science .

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net