Sunetul înfricoșător care se aude pe muntele Everest. Ipoteza care îți va da fiori

Probabil că pentru majoritatea dintre noi, experiența escaladării celui mai înalt munte din lume ar fi una plină de stres și îngrijorare, asta fără să mai adăugăm și alte probleme în ecuație, cum ar fi o furtună, sau sunetele înfricoșătoare care se aud noaptea pe Everest. Da, ați citit bine! Pe timpul nopții se pot auzi zgomote terifiante pe munte, iar experții se chinuie și astăzi să le înțeleagă sursa.

Pe Everest se aud bubuituri puternice, noaptea / foto: Freepik
Pe Everest se aud bubuituri puternice, noaptea / foto: Freepik

Cel mai probabil că experiența escaladării celui mai înalt munte de pe glob ar fi una plină de stres și teamă, mai ales dacă experiența noastră în alpinism este una limitată. De altfel, pe măsură ce ne apropiem de vârf, este foarte probabil să trecem pe lângă unul din cele 200 de cadavre lăsate uitării de-a lungul muntelui, un avertisment terifiant pentru orice alpinist care nu oferă Everestului atenția cuvenită.

Însă, dacă experiența escaladării acestui vârf este una tensionată, chiar și în condiții perfecte, ce mai putem spune atunci când dăm de o furtună, sau auzim sunetele terifiante care reverberează noaptea pe Everest.  

Potrivit celor de la atlas-geografic.net, sunetele care se aud noaptea pe acest munte au însăimântat mereu alpiniștii, iar oamenii de știință se chinuie să deslușească care ar fi posibila sursă a zgomotului. Cei care au auzit acest sunet îl descriu precum o serie de pocnituri, care parcă dau senzația că întreg muntele începe să se crape.

Posibila sursă a zgomotelor de pe Everest

În 2018, oamenii de știință au propus o teorie ce ar putea explica existența acestui zgomot terifiant. Potrivit experților, de vină ar fi ghețarii de pe Everest, iar odată ce temperaturile scad considerabil, pe timpul nopții, gheața ar scoate acest sunet. Grupul de cercetători a spus că sentimentul pe care îl aveau când auzeau aceste bubuituri era extrem de intens, deoarece întreg ghețarul părea că se va prăbuși în orice moment.

Se pare că schimbarea rapidă a temperaturilor, odată cu apusul Soarelui, provoacă aceste sunete în gheață, însă localnicii au o altă teorie. Potrivit acestora, sunetele ar fi vocile alpiniștilor morți pe Everest, care nu au fost înmormântați nici acum.

image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
image
actualitate.net
image
actualitate.net