Un pianist din Oradea vrea să țină un concert de patru ore pe Everest

Pianistul Thurzo Zoltan a plecat joi, 26 mai, spre Nepal, acolo unde urmează să cânte pentru a intra în Cartea Recordurilor și pentru a strange o sumă mare de bani. 

Pianistul Thurzo Zoltan va cânta pe munte duminică   FOTO: bihon.ro
Pianistul Thurzo Zoltan va cânta pe munte duminică FOTO: bihon.ro

Scopul final al orădeanului este ca orașul în care trăiește să aibă un Muzeu al Muzicii. Iar pentru ca visul să devină realitate, are nevoie de 700.000 de euro, sumă pe care speră să o strângă în urma acestui act artistic pe care nu l-a mai făcut nimeni până acum.

Thurzo Zoltan va încerca să cânte la pian pe Vârful Everest, cel mai înalt punct de pe pământ, în premieră. Ca să facă față provocării, pianistul s-a antrenat serios: s-a pregătit ca un atlet și cu câțiva alpiniști în sala de sport, având și indicații precise ale unor șerpași din Nepal. Apoi, și-a făcut și un set complet de analize, pentru că deficitul constant de aer și reducerea treptată a presiunii aerului de pe munte vor avea un impact serios asupra corpului său.

Duminică va susține concertul

Vă rog să îmi țineți pumnii și să vă rugați pentru mine. Dacă totul merge bine, voi cânta la pian duminică. Voi interpreta în total 28 de imnuri naționale și 82 de lucrări de pian ale unor compozitori maghiari, secui, români, ucrainieni, ruși, americani, englezi, francezi, elevețieni, italieni, austrieci, cehi, germani, polonezi, slovaci, sloveiă, croați, spanioli, portughezi, norvegieni, danezi, suedezi, finlandezi, greci, japonezi, dar și din Emiratele Arabe Unite și Nepal”, a spus pianistul, conform bihon.ro.

Joi dimineață, pianistul a plecat la drum cu speranța că va intra în Cartea Recordurilor și va construi Muzeul Muzicii Sándor Thurzó din  Oradea, în memoria bunciului său. Concertul pe care vrea să-l susțină pe Muntele Everest se numește „Anthem în the High”.

Înainte de a se îmbarca, Thurzo Zoltan a ținut să le mulțumească tuturor susținătorilor. Mâine dimneață, acesta va ajunge în capitala Nepalului, Kathmandu.

Pian de 270 de kilograme

Artistul crede că concertul său de pe Everest va fi urmărit de un miliard de oameni. Zoltan a luat cu el aparatură de ultimă generație, dar și în Nepal îl așteaptă gadgeturi performante. Intenția sa este să cânte patru ore pe Muntele Everest, concert pe care îl va filma, după cum înregistrează întreaga călătorie.

Proiectul Guinness „Anthem în High” înseamnă că Thurzo Zoltan va urca până la minimum 5364 metri. Va avea pe munte un pian de concert Yamaha uriaș, de top, care vine de la un salon de instrumente muzicale nepaleze.

Pianistul spune că instrumentul muzical are 270 kg, iar toate aparatele de care are nevoie pentru a înregistra şi omologa recordul său vor ajunge la Base Camp cu un elicopter. În elicopter se vor afla și membrii echipei care va acorda pianul şi martorii care îl vor ajuta să înregistreze recordul Guinness.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net