Țara în care există de 20 de milioane de ori mai multe vaci decât oameni. Cum e posibil

Brazilia, cunoscută pentru peisajele sale impresionante și cultura vibrantă, ascunde un detaliu mai puțin cunoscut, dar fascinant: în această țară, vacile sunt mai numeroase decât locuitorii. Conform datelor estimate în 2022, Brazilia are o populație de 215,3 milioane de locuitori. Cu toate acestea, populația bovinelor în Brazilia este de aproximativ 235 de milioane, cu aproape 20 de milioane mai multe decât oamenii.

Văcuțe. Foto: arhiva.
Văcuțe. Foto: arhiva.

Un gigant în industria cărnii de vită

Brazilia nu este doar o țară cu o populație bovină uriașă, ci și cel mai mare producător și exportator de carne de vită din lume. Aceasta contribuie semnificativ la economia țării, iar crescătorii de animale din Brazilia se mândresc cu bovine de o calitate excepțională.

Un exemplu emblematic al excelenței în creșterea bovinelor din Brazilia este Viatina-19, cea mai scumpă vacă din lume. Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost vândută la licitație cu impresionanta sumă de 4,2 milioane de dolari, de trei ori mai mult decât recordul anterior stabilit în 1985. Viatina-19 este complet albă, de mari dimensiuni și trăiește la o fermă din Uberaba, cântărind 1.100 kilograme și fiind gestantă.

Inovație în creșterea de bovine: tehnologia "moo-genia"

Pentru a menține și îmbunătăți calitatea înaltă a bovinelor, Brazilia utilizează un proces avansat numit "moo-genia". Acest proces presupune îmbunătățirea genetică a bovinelor prin implantarea embrionilor în vaci surogat, urmată de clonare. Rezultatul este o generație de bovine cu o genetică superioară, ceea ce garantează o carne de vită de calitate superioară.

Ney Pereira, co-proprietar al Viatinei, a declarat că acest proces aduce îmbunătățiri semnificative în creșterea bovinelor: "Cred că a adăugat mult la îmbunătățirea genetică pe care toată lumea o caută și că în viitor vom avea cu siguranță o carne de mai bună calitate, un animal cu un randament mai mare al carcasei datorită muncii pe care o facem cu bovinele de elită",

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net