Țara în care există peste 9 milioane de case nelocuite. Motivul te va surprinde

Unul dintre cele mai dezvoltate state de pe glob se confruntă cu un număr imens de case nelocuite. Există o țară care găzduiește peste 9 milioane de case în care nu locuiește nimeni, iar fenomenul pare să ia amploare. 

Case / foto: Pixabay
Case / foto: Pixabay

Numărul reprezintă aproximativ tot fondul de locuințe din România, cu toate că Japonia - țara în care are loc acest fenomen, se numără printre cele mai dezvoltate, moderne și civilizate state din întreaga lume. 

Japonia, țara cu cele mai multe case nelocuite 

Din ce în ce mai multe case abandonate apar în mai multe locații din Japonia. Concret, aceste case abandonate sunt cunoscute sub numele de „akiya” -  un termen care se referă de obicei la case rezidențiale abandonate, ascunse în zonele rurale, scrie CNN.

Totuși, din ce în ce mai multe akiya își fac apariția în orașe mari precum Tokyo și Kyoto, semn că guvernul se confruntă deja cu o populație îmbătrânită și o scădere îngrijorătoare anuală a natalității. 

„Acesta este un simptom al declinului demografic al Japoniei”, a declarat Jeffrey Hall, lector la Universitatea Kanda de Studii Internaționale din Chiba.

„Nu este cu adevărat o problemă de a construi prea multe case, ci de a nu avea suficienți oameni”, a mai spus el. 

Populația Japoniei, în scădere 

Populația Japoniei s-a redus considerabil în ultimii ani, după cum arată statisticile ultimului recensământ din anul 2022, când s-a constatat faptul că populație s-a redus cu peste 800.000 de persoane, comparativ cu anul precedent, când ajunsese la 125,4 milioane. 

De asemenea, anul 2023, conform datelor oficiale, a fost al optulea an la rând în care au fost înregistrate cele mai puține nașteri. 

Recent, ministerul japonez al Afacerilor Interne și Comunicațiilor a declarat că numărul copiilor sub 15 ani a scăzut pentru al 43-lea an consecutiv, ajungând la un minim record de aproximativ 14 milioane, la 1 aprilie 2024.

Pe de altă parte, potrivit cifrelor compilate de Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor, 14% din toate proprietățile rezidențiale din Japonia sunt libere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net