Măsura radicală luată de un oraș din Japonia pentru a scăpa de turiști. De ce s-a ajuns în această situație

Este una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume, însă faima internațională de care se bucură vine și cu o mulțime de bătăi de cap pentru locuitori! Un oraș din Japonia a recurs la o măsură disperată pentru scăpa de miile de turiști care blocau circulația doar pentru a face o poză cu Muntele Fuji.

Turiștii vizitează orașul pentru a face poze Muntelui Fuji / foto: Shutterstock
Turiștii vizitează orașul pentru a face poze Muntelui Fuji / foto: Shutterstock

Este vorba despre oășelul Fujikawaguchiko, din Japonia, unde mii de oameni vin datorită faptului că se pot bucura de cele mai bune priveliști ale celebrului Munte Fuji. Cu toate acestea, faima de care orașul se bucură în rândul turiștilor provoacă bătăi de cap locuitorilor din Fujikawaguchiko, care au recurs la o măsură disperată pentru a scăpa de problemă.

Mai precis, un gard lung de 20 de metri și înalt de 2 metri a fost ridicat în oraș! De asemenea, el este acoperit cu o plasă neagră, care strică pozele pe care turiștii încearcă să le facă Muntelui Fuji. Motivul pentru care locuitorii orașului au recurs la acest gest extrem este faptul că turiștii blochează trotuarele și opresc traficul, doar pentru a reuși să facă poza perfectă.

Orașul care a luat măsuri împotriva turiștilor

De altfel, orașul din Japonia nu este singurul caz în care sunt luate măsuri care limitează turiștii. Mult mai aproape de casă, în Barcelona, autoritățile au impus o măsură aparent bizară, însă aceasta a fost luată pentru a asigura siguranța turiștilor.

Mai precis, românii care ajung în această vară în Barcelona trebuie să știe că nu mai este permis să se facă poze, ori să se filmeze, pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia.

Această decizie a fost luată de către autoritățile din oraș din cauza faptului că tot mai mulți turiști, fiind concentrați asupra monumentului, au căzut pradă hoților, rămânând fără portofel și fără telefoanele mobile. Se estimează că în Barcelona ar avea loc undeva în jur de 258 de furturi, în fiecare zi. De asemenea, aproximativ 15.000 de oameni vizitează în fiecare zi Sagrada Familia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dennis Man (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net