Temperatura ideală din cameră pentru un somn liniștit. Câte grade trebuie să avem, de fapt, în cameră

Dacă ai temperatura greșită în dormitor, indiferent dacă este prea cald sau prea rece, acest lucru poate face dificilă obținerea unui somn de calitate. O temperatură care să varieze noaptea între 20 și 25 °Celsius este cea potrivită pentru tine, atrag atenția specialiștii. 

Câte grade Celsius trebuie să ai în cameră pentru un somn odihnitor Foto: Shutterstock
Câte grade Celsius trebuie să ai în cameră pentru un somn odihnitor Foto: Shutterstock

Temperatura să fie între 20 și 25 °Celsius

Ultima descoperire a demonstrat că somnul a fost mai odihnitor atunci când temperatura pe timp de noapte a variat între 20 și 25 °Celsius. Acest studiu examinează asocierea dintre temperatura în timpul nopții din dormitor și calitatea somnului la un eșantion de adulți, scrie evz.ro.

Ce se întâmplă dacă temperatura scade sub 16 grade Celsius

Dacă temperatura este foarte scăzută, sub 16 grade Celsius, crește riscul afecțiunilor respiratorii. Pe de altă parte, dacă este prea cald suntem predispuși să ne trezim des, să avem un somn fragmentat, deci deloc odihnitor. Concret, noaptea, creierul semnalează corpului să își reducă temperatura pentru a iniția somnul. Dacă este prea cald, organismul nu va putea să genereze o diferență prea mare între mediul ambient și temperatura corpului.

Factori care influențează somnul: temperatura, salteaua  - trebuie să fie solidă și se recomandă schimbarea acesteia după maximum 10 ani, pernele - adaptate poziției în care preferați să dormiți, lumina -  înainte de somn, în cameră ar trebui să fie întuneric, sau doar o lumină difuză. 

Alcoolul - persoanele care consumă alcool înainte de culcare tind să se trezească frecvent în timpul nopții sau să aibă insomnii, medicamente - anumite tratamente medicamentoase pot influența calitatea somnului, cofeină - persoanele care consumă multă cafea pe timpul zilei pot avea probleme cu somnul, calitatea aerului - se recomandă să aerisiți dormitorul înainte de somn.

Unde duce eficiența slabă a somnului 

Eficiența slabă a somnului este, de asemenea, legată de probleme de sănătate mintală, cum ar fi iritabilitatea, depresia, anxietatea și dificultățile de a face față problemelor zilnice.

Cea mai bună temperatură de somn este, de asemenea, o chestiune de preferință personală , așa că a ta poate fi diferită de cea a altcuiva”, a spus Ash. „Așadar, acordați atenție modului în care chiar și schimbările mici de temperatură vă afectează capacitatea de a dormi și luați în considerare utilizarea unui monitor de somn pentru a verifica ce este potrivit pentru dvs”, a spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net