Ce preț uluitor are „Tesla de Cluj", mașina electrică făcută în România. Cu cât se vinde autoturismul de lux

Ultima actualizare:

România își face intrarea pe harta mașinilor electrice de lux cu o creație unică, denumită „Tesla de Cluj”. Această bijuterie tehnologică, prima mașină electrică concepută și produsă pe meleaguri românești, promite să cucerească inimile entuziaștilor de automobile din întreaga lume. Cu toate acestea, luxul și inovația vin la un preț, iar „Tesla de Cluj” se vinde cu un exorbitant de 450.000 de euro.

„Tesla de Cluj”. Foto: Adevărul.
„Tesla de Cluj”. Foto: Adevărul.

Prezentată recent la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, mașina a atras atenția asupra tehnologiei avansate și a designului impresionant. Fabricată la Cluj, această mașină reprezintă un pas semnificativ în industria auto românească, demonstrând că țara noastră are potențialul de a produce vehicule de înaltă calitate și performanță.

Caracteristici de excepție și design futurist

„Tesla de Cluj” este mai mult decât o simplă mașină - este o capodoperă tehnologică. Cu motoare integrate în roți, oglinzi retrovizoare înlocuite cu camere video și portiere dotate cu senzori, acest automobil redefinește standardele în materie de confort și siguranță, scriu cei de la Adevărul.

Florin Dehelean, unul dintre investitori, a dezvăluit că mașina se adresează unui segment exclusivist de clienți care doresc un produs personalizat și de lux. Cu o autonomie de 300 de kilometri și o viteză maximă de 140 km/h, „Tesla de Cluj” promite o experiență de condus excepțională.

Un pas în viitorul mobilității sustenabile

Transformând visul în realitate, această mașină electrică made în România își propune să schimbe paradigma industriei auto. Cu un design elegant și performanțe remarcabile, „Tesla de Cluj” demonstrează că inovația și tehnologia de vârf pot fi cultivate și în România.

Reporterul „Adevărul” a avut ocazia să testeze mașina și să observe că aceasta se integrează perfect în peisajul urban. Cu toate acestea, denivelările stradale au reprezentat o provocare pentru prototipul cu design sportiv. Cu o lungime de 4,9 metri și o lățime de 2,1 metri, mașina este construită din fibră de carbon și oferă o stabilitate excelentă în curbe.

Proiectul „Tesla de Cluj” reprezintă un efort colectiv al unor mentori și entități locale, inclusiv companii precum Arobs și Universitatea Tehnică din Cluj. Designul inovator, tehnologia avansată și angajamentul pentru sustenabilitate fac din acest proiect un exemplu de excelență în industria auto românească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net