Top 5 cele mai scumpe hoteluri din lume. Cu siguranță în cel de pe locul 1 n-ați dormi nici măcar pe gratis!

Dacă aveți un buget nelimitat și vă aflați în căutarea unei experiențe de cazare premium, oriunde în lume, iată cele mai luxoase și scumpe hoteluri. O noapte la una dintre aceste unități poate ajunge până la 258.000 de euro.

O noapte de cazare la cel mai scump hotel din lume poate ajunge până la 258.000 de euro. Foto: Click
O noapte de cazare la cel mai scump hotel din lume poate ajunge până la 258.000 de euro. Foto: Click

Four Seasons Hotel New York

Four Seasons Hotel New York este un hotel de lux din Midtown Manhattan, New York City, care a fost deschis în 1993. Hotelul este deținut de Ty Warner Hotels and Resorts, L.L.C. și operat de Four Seasons Hotels and Resorts. A fost închis temporar în 2020.

Când hotelul a fost anunțat în ianuarie 1989, urma să aibă un turn principal de 46 de etaje și un turn mai mic de aproximativ 20 de etaje, cu un total de 400 de camere. Finalizarea a fost planificată pentru sfârșitul anului 1991. Construcția a fost finanțată printr-un împrumut de la un consorțiu de șase bănci japoneze. Hotelul a fost numit Regent New York Hotel și este administrat de Regent International Hotels din Hong Kong, în care EIE International avea o cotă de 30%. Costul construcției a fost de peste 1 milion USD per cameră.

După ce piața imobiliară japoneză a explodat în 1990, Four Seasons Hotels, Inc. a cumpărat un pachet de 20 la sută din Regent International pentru 122 de milioane de dolari. Acordul din 1992 a inclus Four Seasons din New York, care era atunci în construcție. Celelalte 80 la sută au fost reținute de compania-mamă a lui Regent, E.I.E. Corporația Internațională. În 1996, Lai Sun Group a achiziționat Four Seasons New York de la Long-Term Credit Bank of Japan, care și-a asumat proprietatea atunci când E.I.E. Internațional a întâmpinat dificultăți financiare. În 1999, Lai Sun a vândut clădirea unui grup de investiții privat condus de Ty Warner pentru 275 de milioane de dolari. Astăzi, hotelul este deținut de Ty Warner Hotels and Resorts, L.L.C. și operat de Four Seasons.

Hotelul s-a închis în iulie 2020 pentru ceea ce hotelul a spus că a fost „lucrare substanțială de infrastructură și întreținere” care se aștepta să dureze „până în 2023”. Mai multe publicații au raportat că închiderea este de fapt rezultatul unei dispute între proprietarul Ty Warner și Four Seasons Hotels and Resorts peste taxele de administrare.

Cu o înălțime de 208 m și 52 de etaje, este al doilea cel mai înalt hotel din New York și al patrulea cel mai înalt hotel din S.U.A. și a 85-a cea mai înaltă clădire din New York. În 2006, Four Seasons New York a deschis restaurantul cu stele Michelin: L'Atelier de Joël Robuchon. Hotelul este remarcat pentru interioarele sale luxoase. Înainte de închiderea hotelului, Ty Warner Penthouse Suite a fost frecvent enumerată printre cele mai scumpe hoteluri din lume. Prețul de închiriere pentru o noapte a unei camere în acest hotel este de 60.000 de dolari.

Hôtel Martinez

Hôtel Martinez este un hotel art deco de pe Promenade de la Croisette din Cannes. A fost deschis la 20 februarie 1929 de Emmanuel Michele Martinez, fiul baronului Giovanni Martinez și Giuseppa Labiso Costanza, membri ai unei familii nobile italiene de origini spaniole din Palermo. Karan Singh, prințul moștenitor al Jammu și Kashmir, s-a născut acolo în 1931.

În 1927, Emmanuel Michele Martinez, manager al hotelurilor din Londra și Paris și director al Asociației Hotelurilor de Lux din Cannes, a decis să-și construiască propriul hotel pe Coasta de Azur. Folosind legăturile pe care familia sa le avea cu nobilimea, Martinez a cumpărat „Vila Marie-Therese” pe 22 septembrie 1927, de la Alfonso al XII-lea. Hotelul Martinez a fost deschis în 1929.

Karan Singh, prințul moștenitor al Jammu și Kashmir, și mai târziu ministru de rang înalt în Guvernul Indiei, s-a născut la Suite 318-319-320 la Martinez, când tatăl său, Maharaja Hari Singh, se afla în vacanță acolo, la 9 martie 1931 și rezervase întregul etaj al treilea pentru această ocazie.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, hotelul a fost ocupat succesiv de armata franceză, armata italiană, comisia de armistițiu, armata germană și (după Ziua Victoriei în Europa) de forțele aeriene americane.

În 1981, hotelul a fost vândut către Concorde Hotels & Resorts Group (aparținând grupului Taittinger). În 2005, patru hoteluri, inclusiv Hotel Martinez, au fost vândute către Starwood Capital Group.

Hotelul a fost vândut în 2012 și sa alăturat grupului Hyatt pe 9 aprilie 2013. A fost redenumit Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez. Hotelul s-a închis pentru renovare pe 30 octombrie 2017 și s-a redeschis pentru afaceri pe 5 martie 2018 sub numele său original.

Hotelul Martinez este situat pe Croisette din Cannes, la 500 de metri de Palais des Festivals, cu vedere la Marea Mediterană, Golful Cannes și Insulele Lérins. Costul de închiriere al unui camere, pe noapte, este de 53.000 de dolari pe noapte.

Faena Miami Gold

Faena Miami Gold. Dacă ți-ai dorit vreodată să știi cum ar fi să trăiești într-un musical de la Hollywood cu buget mare, aceasta este șansa ta. Hotelierul argentinian Alan Faena a cerut ajutorul regizorului „Marele Gatsby” Baz Luhrmann și a soției sale, designerul de costume și producție, câștigător al Oscarului, Catherine Martin, pentru a oferi acestei clădiri din anii 1940 o schimbare de teatru adecvată.

Intrarea pentru prima dată în Camera Premier Oceanfront este ca și cum ați păși în scena unui film. Camera este plină de accente clasice de design Art Deco, cum ar fi o canapea de un roșu aprins cu fundul franjuri și embranzile cu ciucuri aurii care mențin perdelele bogate, albastru-verde ale camerei. De asemenea, probabil că veți găsi un pic de imprimeu leopard pe ici și pe colo. Cu toate acestea, punctul culminant al spațiului este balconul mobilat, care oferă oaspeților o vedere neobstrucționată asupra acelui ocean vast de albastru - ca să nu mai vorbim de un apus ucigaș.

Hotelul este situat în districtul omonim Faena de pe Miami Beach, între străzile 32 și 36. În această zonă, veți găsi Forumul Faena și Bazarul Faena, ambele folosite ca spații de artă și evenimente. Există, de asemenea, un condominiu de lux și un hotel tip boutique, Casa Faena. Această zonă, denumită în mod obișnuit ca mijlocul plajei, se află la aproximativ 10 străzi nord de South Beach, cunoscută pentru arhitectura Art Deco, restaurante și viața de noapte animată. Prețul unei camere, pe noapte, este de 58.500 de dolari.

Hotel President Wilson Suedia

Hotel President Wilson este situat în Geneva, Elveția, lângă clădirea Națiunilor Unite de pe lacul Geneva. Hotelul s-a deschis pe 18 mai 1962. În 1989, a fost vândut familiei Tamman. Ei au investit 190 de milioane CHF în renovarea sa și l-au redeschis în 1996 sub numele de Hotel President Wilson, numit pentru cel de-al 28-lea președinte al Statelor Unite, Woodrow Wilson, în onoarea dedicării sale pentru crearea Ligii Națiunilor. La 1 ianuarie 2000, a devenit membru al The Luxury Collection. Din 2007 până în 2010, a fost renovat din nou la un cost de 40 milioane CHF.

Suita Royal Penthouse de la Hotel President Wilson este considerată a fi cea mai scumpă suită de hotel din lume, facturată cu 60.000 CHF (62.000 USD la tarifele de la jumătatea anului 2017) pe noapte. Ocupă întregul etaj al optulea al hotelului și a găzduit șefi de stat de la Bill Clinton la Mihail Gorbaciov. Oaspeții pot vedea Alpii elvețieni din suită.

În iulie 2017, Hotel President Wilson s-a clasat pe primul loc în lista celor mai scumpe apartamente din lume de către revista Business Insider, cu 80.000 USD/noapte.

Lover's Deep din Santa Lucia

Lover's Deep. Cel mai scump hotel din lume nu se află pe uscat, ci într-un submarin numit Lover’s Deep, sub ocean, în St. Lucia, o țară insulară din Indiile de Vest, în estul Mării Caraibelor, la granița cu Oceanul Atlantic.

De la 292.000 USD (258.000 EUR) pe noapte, îndrăgostiții pot petrece o seară scufundați în mijlocul vieții marine frumoase, a nuanțelor pașnice de albastru ale oceanului și a interioarelor șic ale propriului paradis privat submarin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net