Top 5 greșeli alimentare pe care să nu le faci niciodată în Italia. „Regulile” pe care le încalcă turiștii aflați în concediu

Una dintre cele mai recunoscute și apreciate bucătării este cea italiană. Mâncăruri și preparate alese au un gust de-a dreptul formidabil, iar impunerea anumitor reguli alimentare s-a dovedit a fi necesară. 

Reguli gastronomice ale italienilor / foto: Pixabay
Reguli gastronomice ale italienilor / foto: Pixabay

Dacă ai de gând să călătorești în Italia, ar trebui să ții cont de câteva reguli alimentare generale. Top cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată atunci când iei masa.

Nu este recomandat să pui ketchup pe pizza

Pizaa reprezintă una dintre preparatele lor tradiționale, iar ingredientele folosite sunt mereu proaspete și alese cu mare grijă.

Obiceiul american de a combina pizza cu ketchup nu este deloc agreat de italieni, fiind un sos dulce, prelucrat, care nu se încadrează în standardele culinare ale acestora. De asemenea, îi Italia pizza se servește la prânz sau seara. 

Cappuccino nu se bea după amiază 

Această băutură bazată pe espresso și lapte spumat este recomandată micului dejun. Italienii nu o consumă în altă parte a zilei. 

De ce nu trebuie să pui unt pe pâine 

Regiunile sudice ale Italiei sunt arhicunoscute pentru plantația de măslini. Așadar, uleiul de măsline este un aliment care se regăsește din abundență în bucătăria italiană. Așadar, nu puțini sunt cei care pun pe pâine unt în loc de ulei de măsline, însă acest obicei este „renegat” în mare parte de către italieni. 

Fructele de mare se mănâncă fără parmezan 

O adevărată delicatesă, fructele de mare au un gust și o aromă aparte. Ele trebuie consumate așa cum bucătarul le pregătește, fără a adăuga parmezan pe deasupra lor. Gustul sărat al acestui ingredient distruge echilibrul aromelor și ar masca gustul delicios și unic al fructelor de mare, așa cum informează deliciousbologna.com

Modul corect de a mânca pastele 

Prima tendință a multor mâncători de paste (spaghetti) este aceea de a tăia cu un cuțit sau cu o furculiță pastele în două. Aceasta este o altă greșeală cu care italienii nu sunt de acord.

Pastele se consumă întregi, fără a fi tăiate pe jumătate sau în mai multe bucăți, ci se înfășoară în jurul furculiței. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net