Parmigiana de vinete. Rețeta clasică italiană pe care o vei adora

Parmigiana de vinete, cunoscută și sub numele de "Melanzane alla Parmigiana", este un fel de mâncare clasic italian care cucerește inimile iubitorilor de gastronomie din întreaga lume. Originară din sudul Italiei, această delicatesă combină arome bogate și texturi diverse pentru a crea un preparat irezistibil. Fie că ești un pasionat al bucătăriei italiene sau doar în căutarea unei noi rețete delicioase, Parmigiana de vinete este alegerea perfectă.

Parmigiana de vinete. Foto: Shutterstock.
Parmigiana de vinete. Foto: Shutterstock.

Ce ingrediente sunt necesare pentru parmigiana de vinete

Pentru a pregăti Parmigiana de vinete, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 3 vinete mari
- Sare
- Ulei de măsline pentru prăjit
- 700 ml sos de roșii (preferabil făcut în casă)
- 250 g mozzarella
- 100 g parmezan ras
- 2 ouă
- Făină pentru a da vinetele prin ea
- Busuioc proaspăt
- Piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepară

Spală bine vinetele și taie-le felii subțiri de aproximativ 1 cm grosime. Așază feliile de vinete într-un vas, presară sare peste fiecare strat și lasă-le să stea timp de 30 de minute. Acest pas ajută la eliminarea excesului de apă și la reducerea amărăciunii.

După 30 de minute, clătește bine feliile de vinete pentru a îndepărta sarea și usucă-le cu prosoape de hârtie.

Într-un bol, bate ouăle și într-un alt bol adaugă făina. Dă fiecare felie de vânătă prin făină, apoi prin oul bătut. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și prăjește feliile de vânătă până devin aurii pe ambele părți. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Dacă folosești sos de roșii făcut în casă, este recomandat să fierbi roșiile proaspete, să le decojești și să le amesteci cu puțin usturoi, ceapă și busuioc. Fierbe sosul până se îngroașă.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o tavă de copt, întinde un strat subțire de sos de roșii pe fund. Așază un strat de vinete prăjite deasupra sosului. Presară parmezan ras și adaugă bucăți de mozzarella peste vinete. Adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt. Continuă să adaugi straturi alternante de vinete, sos de roșii, mozzarella și parmezan, până când toate ingredientele sunt utilizate. Asigură-te că ultimul strat este de sos de roșii, parmezan și mozzarella.

Coace parmigiana în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute, până când brânza de deasupra este topită și ușor aurie. Lasă să se răcească puțin înainte de a o tăia. Acest lucru va ajuta straturile să se așeze și va facilita tăierea.Garnisește cu câteva frunze de busuioc proaspăt și servește preparatul cald.

Sfaturi pentru o parmigiana perfectă

Sosul de roșii: Un sos de roșii de casă face diferența în acest preparat. Gustul autentic și proaspăt al roșiilor îmbogățește aroma finală.

Uleiul de măsline: Folosește un ulei de măsline extra virgin de calitate pentru prăjirea vinetelor. Acesta va adăuga un gust fin și va face preparatul mai sănătos.

Brânza: Asigură-te că mozzarella este bine scursă de lichid pentru a preveni excesul de umiditate în Parmigiana.

Parmigiana de vinete este un preparat tradițional italian care îmbină aromele autentice ale bucătăriei mediteraneene. Bogată în texturi și gusturi, această rețetă clasică este perfectă pentru orice masă de familie sau ocazie specială. Cu ingrediente proaspete și puțină răbdare, poți crea un fel de mâncare care va fi cu siguranță apreciat de toți cei care îl vor gusta.

Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau doar începător, această rețetă de Parmigiana de vinete te va ajuta să aduci un strop din Italia în bucătăria ta. Buon appetito!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net