Cum să uzi corect vinetele ca să nu devină amare! Secretul care te ajută să ai o recoltă bogată

Pentru a obține o recoltă bogată și de calitate, udarea corectă a culturilor de vinete este esențială. Iată cum să uzi corect vinetele ca să nu devină amare! Secretul care te ajută să ai o recoltă bogată.

Secretul care te ajută să ai o recoltă bogată
Secretul care te ajută să ai o recoltă bogată

Cum să uzi corect vinetele ca să nu devină amare

Specialiștii de la agromedic au dezvăluit pașii pe care trebuie să îi parcurgă cei care au în grijă culturi de vinete. Este esențial ca acestea să fie drenate cât mai bine pentru că, în caz contrar, nu vor avea un gust bun, iar preparatele precum zacusca vor ieși un dezastru.

„Este esențial ca această cultură să nu sufere de lipsă de apă, deoarece solul uscat face ca fructele să devină amare. Pentru a preveni acest lucru, udați vinetele regulat și abundent. În primele șase luni după plantare, acestea trebuie udate zilnic. O găleată de apă este suficientă pentru două trei plante. După aceea, udarea se poate face mai rar, o dată la 3 4 zile, În perioadele calde, o dată la 2 zile. Apa nu trebuie să cadă pe frunze, tulpini sau legume în curs de dezvoltare.

Când udați culturile de grădină, ar trebui să utilizați apă caldă. După udare, este necesar să săpați solul. După plantarea răsadurilor într-un loc permanent, prima udare se efectuează nu mai devreme de 5 7 zile. Cel mai bine este să efectuați procedura dimineața sau seara. Apa trebuie să fie la temperatura optimă de 23 27 de grade. Folosirea apei reci va încetinii creșterea și fructificarea, iar apa sub 18 grade va avea un efect foarte negativ asupra plantelor.”

Beneficiile nutriționale ale vinetelor

Vinetele sunt nu doar delicioase, ci și foarte sănătoase, oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Vinetele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Ele conțin vitaminele C, K și B6, precum și potasiu, mangan și fibre. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru menținerea sănătății generale a organismului. Unul dintre cei mai importanți antioxidanți prezenți în vinete este nasunina, care se găsește în coaja legumei. Nasunina ajută la protejarea celulelor creierului de daunele provocate de radicalii liberi și contribuie la reducerea inflamației. Consumul regulat de vinete poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Fibrele și antioxidanții din vinete ajută la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea circulației sanguine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
cruce  Shutterstock jpg
image png
casa modulara dwelli jpg
partie fara zapada  jpg
Drumul Vinului FOTO Visit Timiș
image
actualitate.net
image
actualitate.net