Câți bani a cheltuit o familie din România care a mers cu cortul în Italia: „Nu am avut nimic rezervat”

O vacanță cu cortul poate fi o experiență extraordinară pentru familii cu copii, dar și pentru cupluri sau grupuri de prieteni, oferind o multitudine de oportunități de aventură și explorare în mijlocul naturii.

Vacanța a durat 17 zile / foto: Pixabay
Vacanța a durat 17 zile / foto: Pixabay

Dacă destinația aleasă este una spectaculoasă și se află în străinătate, atunci vacanța devine cu adevărat specială.

Familia din România a avut un traseu de 17 zile prin Italia

O familie din România a decis să-și petreacă vacanța de vară într-un circuit în Italia, explorând unele dintre cele mai frumoase zone ale țării. Traseul de 17 zile, care a acoperit mai bine de jumătate din Italia, poate fi o sursă de inspirație pentru oricine dorește o vacanță în această țară.

Circuitul a inclus țărmurile a două mări: Marea Tireniană la vest și Marea Adriatică la est, începând de pe Coasta Amalfi, trecând prin Napoli, Pompei și Vezuviu, apoi continuând spre Roma, Toscana – San Marino și Coasta de Est, spre Alberobello și Matera, cu întoarcere la Napoli.

Întreaga călătorie a fost realizată cu cortul, pentru a adăuga un strop de aventură și a evita cheltuielile mari, în special pentru cazare, având în vedere că erau cinci persoane.

La finalul vacanței, familia a povestit într-un grup de Facebook destinat pasionaților de vacanțe pe cont propriu despre costurile și locurile de cazare, oferind detalii utile pentru cei care doresc să încerce un astfel de tip de vacanță în Italia.

Campinguri găsite pe traseu și costuri de combustibil

„Vreau să împărtășesc câteva detalii despre vacanța noastră de 17 zile în Italia, cu cortul, pentru trei adulți și doi copii de 11 și 13 ani, care nu mai sunt considerați copii în majoritatea campingurilor, unde se plătește preț întreg pentru persoanele de peste 9 ani.

Mașina, un Duster, a fost închiriată prin aplicația 'Auting', similară cu Airbnb pentru mașini, disponibilă în mai multe țări europene. În Franța, se numește 'Getaround'.

Este considerabil mai ieftină decât de la 'Rental Car'”, a explicat unul dintre membrii familiei, adăugând și informații despre prețurile combustibilului în Italia, care variază între 1,63 euro/litru în San Marino și 1,78 euro/litru în alte zone.

Taxa de sejur și prețurile „ușor piperate”

Turiștii au plecat din România cu avionul și au ajuns la Napoli. Vacanța a început pe Coasta Amalfi:

„Toate campingurile au fost găsite pe loc, fără rezervări anterioare, în funcție de traseu și distanța parcursă zilnic. După ora 18:00, începeam să căutăm locuri de cazare. În toate zonele, există o taxă de sejur, care variază între 1,5 și 3 euro pe noapte pentru adulți.”

Deși prețurile campingurilor erau „ușor piperate” comparativ cu cele din Franța, unde plăteam în medie 30 de euro/noapte anul trecut, s-au observat modificări în întreaga Europă.

Servicii și condiții de cazare În general, condițiile sanitare din campingurile italiene au fost considerate „ok, foarte curate, mai ales în campingurile mai mici, fără probleme cu copiii”.

„Ne-ar fi ieșit mai ieftin cu Airbnb, dar nu ne place să fim constrânși de un loc fix și un orar rigid”, au explicat românii alegerea campingului. În general, check-in-ul se face până în ora 20:00, iar după această oră accesul este mai dificil, necesitând comunicarea telefonică a orei de sosire.

În multe campinguri, am fost nevoiți să lăsăm mașina în parcarea de la intrare și nu am putut să o păstrăm lângă cort, dar ne-au permis să intrăm cu ea pentru a instala cortul”, au mai spus turiștii.

Coasta Amalfi: peisaje spectaculoase și sate pitorești

Deși românii nu au explicat alegerea destinațiilor, Coasta Amalfi este cunoscută pentru frumusețea naturală și cultura sa vibrantă. Amplasată în sud-vestul Italiei, această zonă, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, oferă peisaje spectaculoase și sate pitorești precum Amalfi, Positano, Ravello, Praiano și Atrani. Drumul SS163 este renumit pentru curbele strânse și vederile uimitoare asupra Mării Tireniene.

Printre atracții se numără Grădinile Ravello - Villa Cimbrone și Villa Rufolo, casele colorate din Positano și traseele de drumeții precum „Calea Zeilor”, cu vederi impresionante asupra mării.

Napoli, Pompei și Vezuviu Napoli, cunoscută pentru pizza Margherita și centrul istoric inclus în UNESCO, este un oraș cu o bogată moștenire culturală.

Aproape se află vulcanul Vezuviu, celebru pentru erupția sa din anul 79 d.Hr. care a îngropat Pompei și Herculaneum. Ruinele Pompei oferă o privire unică asupra vieții dintr-un oraș roman antic. În Napoli, românii au găsit cazare la Campingul Julia, unde au plătit 50 de euro/noapte.

Roma: istorie și cultură inegalabile

Roma, cu o istorie de peste două milenii și jumătate, atrage prin cultura și istoria sa bogată. Turiștii români au ales să se cazeze la Campingul Hu, unde au plătit 105 euro/noapte. Campingul mare, cu piscine și alte facilități, este situat aproape de stația de autobuz spre Roma.

În Roma, prețul parcării variază între 3 și 6 euro pe oră sau de la 30 de euro pe zi. Printre atracțiile de neratat se numără Vaticanul, Colosseumul, Forumul Roman și Fontana di Trevi.

Toscana: piscine termale și peisaje deosebite

În Toscana, românii au ales să se cazeze prin Airbnb în Pitigliano, deoarece nu erau campinguri în apropiere de Saturnia, unde doreau să ajungă devreme.

Toscana, cunoscută pentru peisajele sale pitorești și orașele medievale, include locuri precum Florența, Siena, Pisa și Chianti. Saturnia este renumită pentru izvoarele termale și piscinele terasate.

În Toscana, românii au vizitat și Abbadia San Salvatore, unde s-au cazat la Campingul Agrisosta Fabrini pentru 15 euro/noapte.

Republica San Marino: una dintre cele mai vechi republici din lume

Republica San Marino, una dintre cele mai vechi și mici republici, oferă atracții precum Orașul Vechi inclus în UNESCO, Turnurile San Marino și alte monumente istorice. Românii au campat la Alto Salvi, plătind 55 de euro/noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Florin Enache foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marcel bolos jpg
TRAGERI LOTO LOTERIA ROMANA
Tarom jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
Nava Elcano  jpeg
Kate Middleton înmormântare Prințul Philip foto Getty Images (3) jpg
focul de artificii a atras mii de oradeni in centrul orasului foto mihai jurca n jpg
Casă tătărească din Dobrogea. Fotografie de Anatole Magrin (© Imago Romaniae)
image
actualitate.net
image
actualitate.net