Tragedie la Maratonul Unirii. Ilie Roşu, un maratonist experimentat, a suferit un stop cardiac și a decedat

Ultima actualizare:

Focșani a fost martorul unei tragice pierderi în lumea alergătorilor, în timpul Maratonului Unirii, unde maratonistul Ilie Roșu, în vârstă de 64 de ani, a suferit un stop cardiac și a decedat.

Ambulanță. Foto: arhiva.
Ambulanță. Foto: arhiva.

Eveniment nefericit. Ilie Roșu a căzut pe caldarâm

Miercuri dimineața, Ilie Roșu a luat startul în cursă împreună cu alți 14 colegi, plecând din Piața Unirii din Focșani. La scurt timp după începerea maratonului, în timp ce alerga pe strada Unirea Principatelor, a căzut pe caldarâm. A fost resuscitat inițial de un alt participant la maraton și, ulterior, de echipajele medicale prezente la fața locului. Cu toate eforturile depuse, starea sa de sănătate s-a agravat, iar Ilie Roșu a fost transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" Focșani.

Eforturile medicilor au fost în zadar

Echipele medicale au continuat procedurile de resuscitare conform protocolului, însă, la ora 11:17, s-a declarat decesul lui Ilie Roșu. Se pare că a suferit un stop cardiac sever în timpul maratonului, iar medicii au depus eforturi susținute timp de o oră pentru a-l readuce la viață.

Ultimul maraton pentru Ilie Roșu

Înainte de a lua startul în cursă, Ilie Roșu a subliniat pentru Agerpres că alergarea de miercuri reprezenta "respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859". Cu o carieră impresionantă, acesta alerga miercuri la cel de-al 293-lea maraton, având peste 12.000 de kilometri alergați la maratoane în România, Europa și pe alte continente.

  „Suntem 15 maratonişti care luăm startul din Piaţa Unirii din Focşani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteşcoiu şi până la Odobeşti, pe un traseu dus-întors, în care vom trece şi pe la Mausoleul Eroilor din Focşani, de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi. (...). Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două ţări româneşti, Moldova şi Muntenia”, a spus Ilie Roşu, potrivit Agerpres.

În urma tragicului incident, Maratonul Unirii, la care Ilie Roșu participa, a fost anulat. Comunitatea alergătorilor și organizatorii evenimentului împărtășesc durerea pierderii acestui maratonist experimentat, iar memoria lui Ilie Roșu va rămâne vie în lumea alergătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
autostrada 10 arabia saudita jpg
gara caracal jpg
Transfăgărășan FOTO Shutterstock
tren pelerini sumuleu jpg
sofer de tir sighet ucis belgia jpg
rosii pexels jpg
Marcel Ciolacu PES png
image
actualitate.net
image
actualitate.net