Încă un ultramaraton pentru pompierul Iulian Rotariu. Va alerga la 50 de grade în deșertul Namib

Urmează The Track Namibia, o nouă provocare pentru pompierul maratonist Iulian Rotariu! După câștigarea ultramaratonului NOMAD din Laponia Finlandeză, unde alergat non-stop 237 de kilometri în 48 de ore, la temperaturi de minus 40 de grade, pompierul din Botoșani și-a propus să-și depășească limitele în deșertul Namib, la plus 50 de grade. 

image
Iulian Rotariu FOTO: IGSU

S-a înscris în competiție alături de alți 20 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume. În această cursă va avea de alergat 520 de kilometri, în nouă etape. Zilnic, va avea de parcurs între 37 și 137 de km. Va trebui să facă față temperaturilor de peste 50 de grade pe timp de zi și celor sub zero grade pe timp de noapte. Provocarea mai constă și în canioane modelate de eroziune și vânt și dune de nisip uriașe. 

La fel ca și celelalte ultramaratoane, The Track Namibia (18 – 27 mai 2022) va fi tot o cursă autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu va depăși 15 kilograme. 

A mai alergat în deșertul Namibia 

Iulian Rotariu nu este la prima experiență în deșertul Namibia, considerat cel mai vechi de pe planetă. În 2017 a participat la un ultramaraton de 250 de kilometri, organizat de  4 Deserts.  

De această dată, dificultatea este dată de faptul că are de parcurs o distanță dublă și că va alerga doar în deșert și nu pe malul oceanului Atlantic, așa cum a fost în urmă cu cinci ani. 

A stabilit două recorduri 

În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape),  Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop). Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.   

Iulian va alerga în scop caritabil, vrând să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
silviu silvius prigoana jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock