Maratonistul dispărut în Munții Baiului a fost găsit mort. Cum a fost descoperit cadavrul

Ultima actualizare:

    Cornel Alexandru Crivăț (39 ani) iubea munteleFoto: adevarul.ro
Cornel Alexandru Crivăț (39 ani) iubea munteleFoto: adevarul.ro

Bun cunoscător al muntelui, Cornel Alexandru Crivăț s-a aventurat și duminică, cum făcea deseori, pe un traseu din Munții Baiului. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a plecat la alergat, dar de data aceasta nu s-a mai întors. După 24 de ore de căutări, trupul său neînsuflețit a fost găsit în zona Limbășelu.

Alexandru Crivăţ s-a despărţit de tatăl său, duminică 11 aprilie, în jurul orelor 14.00. Bărbatul a anunţat că merge să alerge pe munte. Făcea asta frecvent, astfel că plecarea sa nu a îngrijorat pe nimeni din familie, într-o primă fază. Abia spre seară, când bărbatul nu a mai dat nici un semn de viaţă, rudele au început să-și pună problema că ar fi putut păți ceva rău, scrie adevarul.ro.

Luni dimineaţă, familia tânărului dispărut a anunţat Poliţia Azuga și mai multe echipe de salvatori montani, jandarmi şi civili, inclusive câini de urmă au fost în căutarea lui pe traseele din munţii Baiului. Cei care îl cunosc spun despre el că poate alerga zeci de kilometri pe munte, în orice condiţii, fiind un foarte bun atlet, foarte bine antrenat. Îşi petrecea foarte mult timp în pădure şi cunoaşte în amănunt traseele. În ciuda acestor lucruri, oamenii s-au temut că tânărul ar fi putut fi atacat de un animal sălbatic.

Trupul tânărului a fost găsit în apropierea unui bârlog    

Echipele de căutare i-au găsit trupul neînsuflețit în zona Limbășelu. Intervenția a fost una destul de grea, deoarece terenul respectiv era accidentat. Salvamontiștii au adus trupul bărbatului până la poalele muntelui, acolo unde a putut fi preluat de familie. Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. De altfel, nu departe de locul unde a fost găsit se află un bârlog. Trupul neînsuflețit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. 

Citește și: 

Un bărbat rătăcit în Munții Buzăului a fost descoperit după 5 zile. Cum a supraviețuit

Alpinistul român Zsolt Torok a fost găsit mort în Munții Făgăraș. Cucerise cele mai înalte culmi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net