Trucul ingenios care ne poate menține tacâmurile strălucitoare mereu! Un ingredient simplu le poate face să arate ca noi

Indiferent de cât de mult avem grijă de tacămurile noastre, la scurt timp după ce le-am cumpărat vom observa că ele încep să își piardă din acea strălucire pe care o aveau la început. Din fericire, există o soluție simplă care ne poate ajuta împotriva acestei probleme, iar tacâmurile noastre vor arăta ca noi chiar și după ani de zile!

Bicarbonatul de sodiu ne poate menține tacâmurile strălucitoare / foto: depositphotos
Bicarbonatul de sodiu ne poate menține tacâmurile strălucitoare / foto: depositphotos

Cu siguranță că dacă am merge la magazin în căutarea unei soluții, vom vedea pe rafturi nenumărate soluții care ne promit că ne vor scăpa de această problemă, dacă suntem dispuși să cheltuim îndeajuns de mulți bani pentru acestea. Sau, există și varianta extremă în care alegem să cumpărăm un set nou de tacâmuri! Din fericire, există un truc banal care ne poate scăpa de această problemă!

Mai precis, este vorba despre un ingredient anume cre trebuie adăugat în apă, atunci când spălăm tacâmurile, pentru ca acestea să poată să își păstreze strălucirea! Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, poate cel mai versatil și util ingredient din bucătăria noastră!

Tot ce trebuie să facem este să amestecăm îndeajuns de mult bicarbonat cu apă, până când avem o pastă densă. Apoi, trebuie să mai adăugăm apă până când pasta devine ușor abrazivă, după care putem trece la curățatul tacâmurilor!

Cum putem păstra tacâmurile strălucitoare mereu

După ce avem soluția la îndemână, trebuie să folosim o cârpă moale pentru a aplica pasta de bicarbonat de sodiu pe tacâmurile pe care vrem să le curățăm. Acestea trebuie acoperite în întregime și frecate ușor cu pasta de curățat, iar destul de rapid, murdăria ar trebuie să fie eliminată! Mai departe, este important să clătim foarte bine tacâmurile cu apă caldă, iar apoi să le uscăm cu o cârpă moale.

Dacă cumva nu avem la dispoziție bicarbonat de sodiu, un alt ingredient care poate fi foarte util pentru curățarea eficientă a tacâmurilor este oțetul! Tot ce trebuie să facem este să îl turnăm într-un vas, iar apoi să lăsăm în el tacâmurile vreme de o jumătate de oră, sau chiar și peste noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net