Un nou beneficiu pentru pensionari. O să se poată bucura de el când merg la cumpărături

Într-o inițiativă menită să îmbunătățească experiența pensionarilor la cumpărături, a fost depusă o propunere legislativă la Senat care vizează accesibilitatea locurilor de parcare pentru această categorie de cetățeni. Proiectul de lege, dacă va fi adoptat, ar putea aduce un beneficiu semnificativ pentru milioanele de pensionari din România.

Un nou beneficiu pentru pensionari. Foto: arhiva.
Un nou beneficiu pentru pensionari. Foto: arhiva.

Facilități pentru pensionari

Propunerea legislativă se concentrează pe protejarea persoanelor în vârstă aflate în situații speciale, mai ales în contextul aglomerației din spațiile comerciale. Măsura propusă implică alocarea a 10% din totalul locurilor de parcare ale marilor lanțuri de magazine pensionarilor.

"Persoanele în vârstă întâmpină dificultăți reale atunci când își caută un loc de parcare în spațiile special amenajate ale hipermarket-urilor. Mai ales pensionarii cu probleme de sănătate se confruntă cu o stare acută de disconfort, iar, de cele mai multe ori, nu primesc niciun fel de sprijin din partea celorlalți cetățeni", se menționează în propunere.

Justificarea inițiative legislative

Inițiatorii proiectului susțin că această formă de discriminare pozitivă este justificată nu doar de conduita comunitară, ci și de necesitatea instituirii unor reguli clare pentru îmbunătățirea comportamentului social cotidian. Experiențele din viața de zi cu zi, alături de studii și practici internaționale în domeniu, au stat la baza fundamentării acestei propuneri legislative.

Propunerea legislativă reprezintă un apel la respectarea bunelor maniere și la utilizarea gesturilor de politețe în favoarea persoanelor în vârstă, mai ales în spațiile publice. Părinții și bunicii aflați la pensie ar trebui să beneficieze de condiții optime, iar aceasta include asigurarea unor locuri de parcare preferențiale.

Practica autohtonă arată că parcările supermarketurilor sunt deseori arhipline, dificultând deplasarea persoanelor vârstnice în condiții de siguranță. Adoptarea acestei propuneri legislative ar implica nu doar aspecte teoretice, ci și aplicarea bunului simț, respectului și empatiei în societate.

Protecție specială pentru această categorie de cetățeni

Proiectul de lege privind accesibilitatea locurilor de parcare pentru pensionari este privit ca o obligație a statului de a lua măsuri concrete de protecție specială pentru această categorie de cetățeni. După o viață de muncă, pensionarii ar putea fi recompensați măcar prin asigurarea unor facilități care să le ușureze traiul cotidian.

În concluzie, adoptarea acestei propuneri legislative ar putea reprezenta un pas semnificativ spre îmbunătățirea condițiilor de viață ale pensionarilor din România, asigurându-le accesibilitate și confort sporit atunci când se deplasează pentru a-și desfășura activitățile zilnice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net