Vestea pe care o așteptau mulți pensionari. Cine sunt seniorii care vor avea o pensie cu 100% mai mare

Mulți seniori din România așteptau cu nerăbdare vești despre creșterea pensiilor, iar fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a adus clarificări privind această problemă în cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN. Potrivit declarațiilor sale, există seniori care vor beneficia de o majorare a pensiei cu peste 100%, iar mecanismul prin care aceasta va avea loc a fost explicat în detaliu.

Există seniori care vor beneficia de o majorare a pensiei cu peste 100%. / Foto: pensii.
Există seniori care vor beneficia de o majorare a pensiei cu peste 100%. / Foto: pensii.

Într-o intervenție televizată, Marius Budăi a subliniat că Guvernul are în vedere majorări substanțiale pentru anumite categorii de pensionari și că aceste creșteri vor fi inclusiv în Legea Bugetului. Fostul ministru a liniștit temerile privind lipsa de fonduri, argumentând că acești bani sunt disponibili în țară și că totul depinde de prioritățile stabilite în cheltuieli.

Creșteri semnificative în 2024

Marius Budăi a oferit exemple concrete privind creșterile așteptate. Astfel, a explicat că anumite pensii vor crește cu peste 100%, iar acest lucru va deveni vizibil începând cu 2024. Un exemplu specific prezentat în emisiune a fost o pensie de 1125 de lei, care va ajunge la 2340 de lei în septembrie 2024. Aceasta reprezintă o majorare de 112%, iar Budăi a subliniat că aceste creșteri vor beneficia în special pensionarii cu un stagiu lung de cotizare, încurajând astfel munca și implicarea pe termen lung în câmpul muncii.

Fără majorarea vârstei de pensionare

Fostul ministru al Muncii a ținut să sublinieze că, deși se încurajează munca pe termen lung, nu se propune o majorare a vârstei de pensionare. Budăi a explicat că nu există nicio modificare în acest sens în lege și că accentul este pus pe încurajarea celor care rămân activi pe piața muncii.

Muncă multă, cheia pensiilor mari

În încheierea discuției, Marius Budăi a subliniat că încurajarea muncii este un aspect crucial al strategiei, iar cei care rămân mai mult timp în câmpul muncii vor beneficia de pensii mai mari. Astfel, această abordare are scopul de a susține oamenii să continue să contribuie la sistemul de pensii și, în același timp, să asigure un viitor mai prosper pentru pensionarii din România.

În așteptarea Legii Bugetului și a detaliilor concrete privind majorările, pensionarii români privesc cu optimism aceste schimbări care pot aduce o îmbunătățire semnificativă a nivelului de trai în rândul seniorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net