Un nou drum de mare viteză se va construi în România. Șoseaua cu patru benzi va fi legată de A1

Ultima actualizare:

În România se va construi o șosea modernă cu patru benzi pentru a îmbunătăți accesul către Autostrada 1. Acest proiect, recent aprobat de Guvern, presupune o investiție de aproximativ 480 de milioane de lei.

Noul drum care va lega A1 de orașul Titu / FOTO: CJ Dâmbovița
Noul drum care va lega A1 de orașul Titu / FOTO: CJ Dâmbovița

Traseul acestei noi șosele, cu o lungime lungime de 14 kilometri, va începe de la nodul rutier Corbii Mari, din județul Dâmbovița, de pe Autostrada 1, și va include o secțiune de 2,4 kilometri care se suprapune cu DJ 711A.

Restul de 11,6 kilometri vor fi construiți de la zero, traversând drumurile județene care leagă Potlogi de Zidurile și Pitaru de Odobești. Intersecția cu DN 7 va fi realizată în apropierea Centrului Tehnic Renault din Titu.

Această nouă arteră va oferi șoferilor o alternativă rapidă și sigură, reducând semnificativ timpul de călătorie între localitățile implicate și va stimula dezvoltarea economică a regiunii prin facilitarea transportului de mărfuri și stimularea investițiilor.

Alternativă spre Sinaia. Undă verde pentru șosea cu patru benzi între Bâldana și Târgoviște

De asemenea, în cadrul unui alt proiect, se va extinde la patru benzi și moderniza Drumul Național 71 între Bâldana și Târgoviște, etapa administrativă fiind deja încheiată.

Acest proiect, în valoare de un miliard de lei, este finanțat în principal din fonduri europene și va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră din județul Dâmbovița.

Modernizarea DN 71, pe tronsonul cuprins între Bâldana și Târgoviște, va implica lărgirea la 4 benzi pe o lungime de 44,13 km, inclusiv construcția sau modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj.

De asemenea, se va efectua și reabilitarea DN 71 între Târgoviște și Sinaia, care include modernizarea drumului pe o lungime de 59 de kilometri, cu lucrări de reabilitare capitală și corectare a unor curbe, în două etape distincte.

Patru ani (48 de luni) atât va dura până când, teoretic cel puțin, va fi finalizată reabilitarea segmentului Târgoviște-Sinaia din DN 71, conform anunțului amintit ( vezi foto mai sus), adică, în cel mai oprimist scenariu, prin luna mai a anului 2027.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net