Un român a construit o casă în formă de OZN. Constă mai puțin ca o garsonieră

Într-o perioadă în care prețurile din piața imobiliară ating niveluri inimaginabile, un român a găsit o soluție inovatoare pentru o casă asemănătoare celor din filmele SF, dar care costă mai puțin decât o garsonieră. În plus, această locuință îi va permite să facă economii pe timp de iarnă.

Imaginea în care apare casa OZN s-a viralizat / foto: Facebook
Imaginea în care apare casa OZN s-a viralizat / foto: Facebook

Un român și-a prezentat pe internet noua casă construită într-un stil aparte, care amintește de filmele SF sau de un iglu. Este o soluție originală, ecologică și cu un aspect inedit. El a postat o imagine însoțită de câteva rânduri pe un grup de Facebook, iar reacțiile oamenilor au fost prompte.

„Salutare, comunitate frumoasă! În cele din urmă, m-am hotărât să adaug și eu un post în grup: ca mulți dintre voi, și eu mi-am dorit 'casa visurilor' la țară, iar după multe calcule și câteva nopți nedormite, am decis în cele din urmă să mi-o construiesc eu însumi”, a început el postarea.

Cum a fost construită casa

În continuare, el a arătat cum și-a construit imobilul și a explicat pașii făcuți până acum, oferind și un reper asupra costurilor.

„În fotografie vedeți un dom geodezic «la roșu», ceea ce înseamnă structura de lemn și astereala. Pasul următor este adăugarea geamurilor triunghiulare, finalizarea turnului și apoi izolația externă a casei prin acoperirea cu șindrilă bituminoasă.

Dimensiunile construcției sunt de 50 de metri pătrați la sol, cu posibilitatea adăugării unor 28 de metri la etaj, datorită înălțimii structurii, care este de 4.78 m, fără a include turnul. Costurile pentru această casă sunt între 20-25 de mii de euro, în funcție de materialele alese. Sper ca postarea mea să vă inspire, așa cum mulți dintre voi m-ați inspirat pe mine prin experiențele împărtășite. Sănătate și pace, liniște și sănătate să avem, că restul le-om face noi!”, a încheiat el.

Postarea sa a devenit virală, iar sute de oameni au comentat, majoritatea lăudând inițiativa noului proprietar.

Ce spun românii despre casa în formă de ONZ 

„Înțeleg că există niște avantaje, printre care încălzirea cu vreo 20% mai eficientă. Felicitări pentru proiect! Aici pe grup nu este despre «tradiție», fiindcă nu se intitulează «mutat la sat în case tradiționale». Este despre viața la țară, așa cum și-o gândește fiecare. Sunt curios de construcția finalizată și concluziile trase, sper să reveniți cu o postare atunci”, a scris cineva.

„În Spania sunt cursuri pentru astfel de case”, a adăugat altul.

„De ce nu? O construcție futuristică, dar inspirată din alte culturi ale lumii. Ea mă duce cu gândul la iglu, la cortul mongol, la casele oamenilor de știință din Antarctica și a triburilor din Canada sau Africa... Un omagiu al diversității și al împlinirii visurilor oamenilor îndrăzneți și vizionari”, a completat un alt internaut.

„Făcută bine și corect, e rezistentă la vânt și mai ales la cutremure. Trebuie hidroizolată foarte bine, neavând acoperiș normal...”, a observat altcineva.

Alții au povestit că și-au construit case asemănătoare, iar cineva l-a sfătuit să investească într-o izolație de calitate: „Aveți numai de câștigat cu o izolație foarte bună, recuperați la încălzire. Așa a făcut și ginerele meu, a pus accent pe izolație care costă cam mult, dar în 22 noiembrie 2022 încă nu au dat drumul la căldură, și credeți-mă, sunt în tricou în casă. Ginerele credea că e ceva defect la centrală și a venit un specialist să vadă dacă nu e pornită. Asta înseamnă o izolație foarte bună, să nu vă pară rău.”

„Și eu am un vis asemănător”

„Și eu am un vis asemănător... de mult timp. Sunt fericită pentru cei ce reușesc să-și îndeplinească visurile, felicitări, chiar aș dori să văd cum merg lucrările în continuare”, a spus o doamnă.

„Bună seara! Avem și noi o construcție în același model, un pic mai avansată, tot la sat”, i-a scris altcineva.

„Chiar și acum, la 67 de ani, mi-aș construi așa ceva, să am bani, bineînțeles. Mie îmi plac și căsuțele în copaci”, a mărturisit un alt membru al grupului.

„Interesant. Felicitări! Așteptăm mai multe poze. Am văzut unul asemănător acum vreo 30 de ani în Arizona, USA. Am fost foarte plăcut surprinsă! Pe lângă arhitectură, proprietarul încerca să facă totul ecologic. Mi-a plăcut ideea. Mult succes!”, a observat altcineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
miezul pamantului terra foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
bani pensie jpg
racheta jpg
casa incendiu shutterstock jpg
Ștefan Piștalu bar jpeg
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
1 supa clara cu galuste jpg jpeg
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net