Un român vorbește despre salariul pe care îl câștigă un însoțitor de zbor. La ce sume impresionante se ajunge
Este o meserie la care mulți dintre noi visăm și ne întrebăm ce fel de salarii plătește. Indiferent de cât de dificil și obositor ar fi acest loc de muncă, o mulțime de români sunt tentați să urmeze o carieră în acest domeniu. Este vorba despre însoțitorii de zbori, iar un român a explicat precis ce fel de salarii primesc aceștia.

Mulți dintre noi visăm să călătorim de-a lungul lumii și să avem parte de experiențe inedite. Desigur, meseria de însoțitor de zbor vine cu nenumărate respinsabilități și nu este deloc o simplă oportunitate de vacanță, așa cum poate că avem impresia. Însă, indiferent de cât de solicitant ar fi un astfel de loc de muncă, mulți români tot sunt tentați de viața pe care o oferă.
Iar Marius, un însoțitor de zbor pentru Wizz Air, a explicat precis la ce salarii ne putem aștepta, dacă aplicăm la un astfel de job. De asemenea, el a vorbit și despre diferențele dintre banii oferiți de o companie premium, comparativ cu una low-cost.
Cât câștigă un însoțitor de zbor
Potrivit românului, un salariu maxim la o companie low-cost nu va depăși suma de 3.500 de euro, în timp ce angajații unei linii aeriene premium, precum Emirates, primesc chiar și 5.000 de euro.
„V-aţi întrebat vreodată cât câștigă un însoțitor de bord? Salariul variază în funcție de companie, experienţă şi orele de zbor. La companiile low-cost, remunerația este formată dintr-un salariu de bază plus diurne și comision din vânzările efectuate în avion. Un începător poate câștiga între 1.000 şi 1.500 de euro pe lună. La companiile de linie, precum KLM sau Lufthansa, salariile pentru un începător pot varia între 1.200 și 3.500 de euro, în timp ce la companiile premium, precum Emirates, Etihad sau Qatar Airways, remunerația ajunge între 2.000 și 5.000 de euro”, a spus românul.
Salariile ajung chiar și la 5.000 de euro
Desigur, este important să nu uităm că meseria de însoțitor de zbor este mult mai dificilă decât am putea avea impresia. Practic, aceasta presupune o abilitate excelentă de comunicare, adaptabilitate, cât și un program extrem de solicitant. În plus, la bordul unui avion, însoțitorii sunt responsabili de siguranța pasagerilor, cât și de gestionarea situațiilor de urgență.
În Europa, cea mai populară companie low-cost este Ryanair, urmată de către easyJet. Pe locul trei urmează Wizz Air, care devine din ce în ce mai populară printre cei care doresc să călătorească cu avionul.