Unde ar fi mai exact, pe glob, Grădina Edenului. Acolo au trăit Adam și Eva
De-a lungul timpului, arheologia biblică a încercat din greu să identifice locații menționate în Biblie și să găsească dovezi care să ateste poveștile acesteia. Iar unul dintre cele mai mari mistere din Creștinism rămâne, chiar și astăzi, locația Grădinii Edenului, locul unde ar fi trăit Adam și Eva.

Potrivit Creștinismului, primii oameni ar fi fost Adam și Eva, creați, conform textului biblic, după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Înainte ca cei doi să mănânce mărul din Pomul cunoașterii Binelui și Răului, ei au trăit într-un loc numit Grădina Edenului. Iar de-a lungul timpului, oamenii au încercat din răsputeri să descopere unde s-a aflat faimosul Eden.
Locația precisă a acestui loc nu este niciodată menționată în Biblie, iar printre puținele indicii pe care le avem despre cum arăta Edenul ne spun că patru râuri străbăteau zona. Specialiștii cred că cea mai plauzibilă locație ar fi Mesopotamia, o regiune fertilă, cuprinsă între râurile Tigru și Eufrat. Astăzi, acest teritoriu se află în statul Irak.
Unde se afla Grădina Edenului
Deși Mesopotamia rămâne cea mai plauzibilă locație a Edenului, nu se poate spune, cu siguranță, că acest loc din Biblie chiar era aici. Cu toate acestea, mai multe evenimente din Biblie au loc în Mesopotamia, iar având în vedere că cea mai veche civilizație umană, Sumerul, a apărut aici, locația rămâne una care fascinează specialiștii.
În plus, este posibil ca Edenul nici să nu fi fost o locație geografică anume, ci o metaforă ce simboliza lumea perfectă pe care Adam și Eva au pierdut-o atunci când au încălcat porunca lui Dumnezeu.
Bahrain, un candidat surprinzător
Astăzi, Bahrain este un mic stat insular din Golful Persic, iar puțini dintre noi ne-am gândi la el ca la o posibilă locație a Grădinii Edenului. Însă, o teorie controversată a arheologului Eduard Glaser spune că Edenul ar fi fost, de fapt, pe această insulă.
El a creat paralele între Edenul biblic și Dilmun, o locație menționată în textele sumeriene drept un loc divin, prosper, guvernat direct de către zei. Iar cum în Bahrain a existat o cultură prosperă care se potrivea cronologic cu relatările biblice, arheologul austriac a emis teoria că aici ar fi fost, de fapt, Edenul.