Unde se află în România comuna cu cel mai mic număr de locuitori. Străzile sunt părăsite, iar oamenii abia au bani de mâncare

Care este localitatea din România cu cea mai mică populație națională? Locuitorii de aici se confruntă cu dificultăți în viața de zi cu zi, iar străzile sunt adesea pustii.

Ce localitate din România are cea mai mică populație la nivel național / foto: a3
Ce localitate din România are cea mai mică populație la nivel național / foto: a3

Există numeroase regiuni în țară care par să fie neglijate, cu puțini locuitori și unde se poate observa impactul trecerii timpului și povara unui trai greu. Aici, rarisim se întâlnește vreun străin, cu străzile adesea pustii.

Ce localitate din România are cea mai mică populație

Aceasta este comuna Bătrâna din județul Hunedoara. Cu toate că denumirea sa poate părea ironică, această comună găzduiește doar un număr mic de locuitori, majoritatea fiind vârstnici.

În prezent, comuna Bătrâna din județul Hunedoara numără doar 78 de locuitori, cu toții fiind în vârstă de peste 60 de ani și simțind povara singurătății ce crește odată cu trecerea timpului.

Toți locuitorii din ”Bătrâna” sunt vârstnici. Ce spune primarul

Cei mai mulți dintre locuitorii comunei Bătrâna au plecat în străinătate în căutarea unui trai mai bun sau au fost atrași de regiuni mai populate de către copii sau rude. Cu toate acestea, primarul comunei consideră că turismul ar putea fi cheia pentru menținerea vieții în zonă.

Comuna Bătrâna este situată la 960 de metri altitudine în Munții Poiana Ruscă. Lipsesc facilități esențiale precum școală, farmacie sau dispensar, însă se mândrește cu un mic muzeu local ce expune porturi populare tradiționale.

Desițații locuiesc în patru sate distincte din comuna Bătrâna, dintre care doar unul beneficiază de electricitate. Cu toate acestea, unii localnici, mai avuți, aleg să își construiască case de vacanță în zonă, apreciind frumusețea locului.

România, aflată în prag de îmbătrânire

România se confruntă cu o îmbătrânire a populației, fenomenul fiind tot mai grav de la un an la altul.

Tinerii aleg să plece în străinătate în căutarea unor oportunități mai bune sau pentru a-și valorifica potențialul profesional, lăsând în urmă o populație predominant în vârstă. Conform datelor INS, numărul cetățenilor români a scăzut cu aproximativ 100.000 între 2022 și 2021.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net