Comuna din România care a fost aleasă destinația turistică a anului 2024! E vizitată de 100.000 de oameni în fiecare an

Ultima actualizare:

Cei de la Clubul Presei de Turism – FIJET România au ales, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Destinațiile FIJET România”, destinația anului 2024, din țara noastră! Este vorba despre Rimetea, ce se găsește în județul Alba.

Rimetea se află în județul Alba
Rimetea se află în județul Alba

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei care ajung în acest loc de vis pot admira, pe lângă frumusețea naturală deosebită, case albe cu geamuri verzi, întreținute la fel ca acum un secol! Iar partea cea mai bună pentru cei care doresc să viziteze această zonă este că în comună există zeci de pensiuni perfecte pentru cei care doresc să ajungă la Munții Tascău.

Această comună de o frumusețe rară se găsește în Depresiunea Trascăului, din județul Alba. Iar potrivit statisticilor, se pare că undeva în jur de 100.000 de turiști ajung, în fiecare an, în Rimetea. Acest influx masiv de turiști, mai ales din Ungaria, oferă o oportunitate nesperată acestei comunități ridicate inițial de către mineri, care acum se întreține din turism.

Rimetea, locul vizitat de zeci de mii de oameni

100.000 de oameni vin aici anual
100.000 de oameni vin aici anual

Pentru a-și putea menține frumusețea, comunitatea beneficiază, de 25 de ani, de un program de finanțare susținut de către Sectorul 6, din Budapesta. Cei de aici alocă bani pentru menținerea caselor în forma lor tradițională: mai precis, albe la exterior, cu geamuri verzi.

„Pe mine zona m-a cucerit. Este un loc în care timpul pare că încremenește, locul ideal unde turistul se poate conecta cu tradițiile și istoria. Rimetea a fost un bogat centru minier și meșteșugăresc, iar Muzeul Etnografic din sat reconstituie o bună parte din istorie. Prelucrarea fierului, pictura pe mobilă și ornamentele complexe și viu colorate ale portului popular local cu multe influențe străine sunt la loc de cinste în acest muzeu situat în clădirea Primăriei.

Arhitectura caselor din Rimetea este unitară, excelent conservată de-a lungul anilor. Casele albe cu obloane verzi și flori la ferestre valorifică patrimoniul cultural local”, a mărturisit, conform sursei citate, jurnalistul economic și de turism, Liliana Boioglu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net