Problemă ecologică gravă chiar lângă București! Ce au transmis autoritățile

O problemă ecologică gravă a fost depistată de către autorități chiar lângă Capitală! Deoarece mii de case și blocuri au fost construite în București fără ca stația de epurare să fie extinsă, aceasta nu mai poate face față! De câțiva ani, apa murdară se revarsă în Balta Pasărea, de unde ajunge în pânza freatică.

Apa a devenit o sursă de infecție / captură: PRO TV
Apa a devenit o sursă de infecție / captură: PRO TV

O problemă ecologică gravă poate pune în pericol sănătatea românilor! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, sute de oameni deja au protestat față de această situație, iar Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu deja face verificări. Din păcate, apa oamenilor a devenit contaminată după ce stația de epurare din Otopeni nu mai poate face față.

Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, a spus că deși în ciuda faptului că inspectorii de mediu din Ilfov încearcă de trei ani să rezolve problema, edilii din Otopeni, unde se află sursa poluării, nu au luat nicio măsură. Nici măcar o amendă în valoare de 60.000 de lei, ori sesizarea de la Parchetul Otopeni nu au putut remedia problema.

Dezastru ecologic lângă București

Se pare că dezvoltarea rapidă a zonei, în ciuda lipsei unui sistem îndeajuns de eficient pentru tratarea apei uzate, a provocat această situație. Se pare că dejecțiile ajung în Balta Pasărea, unde peștii deja mor.

„Practic, instalația de tratare a apelor uzate Otopeni este acum subdimensionată. Nu mai există nici volum și nici debit pentru realizarea diluției. Și problema pleacă din Otopeni, trece prin Tunari și ajunge chiar și în Ștefănești. Drept urmare, am decis ca pentru rezolvarea situației cazul să fie preluat de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu”, a mai precizat Andrei Corlan, conform sursei citate.

Unele surse oficiale precizează faptul că în apele care au ajuns în Balta Pasărea s-ar putea afla streptococi fecali, E.coli, cât și bacterii coliforme. La acest moment nu se știe dacă germenii au ajuns deja în pânza freatică, iar, de acolo, în puțurile oamenilor. Potențialele riscuri pentru sănătatea oamenilor sunt unele extrem de severe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net